Dokonca aj ten najlepší nôž stratí v priebehu času svoju pôvodnú ostrosť. Preto je nevyhnutné nože priebežne brúsiť či udržiavať ich ostrosť. S použitím správnej techniky a ocieľok či brúsok nemeckej značky WÜSTHOF bude táto úloha jednoduchá. Ocieľka z chrómovanej ocele WÜSTHOF umožňuje jemné brúsenie nožov. Odporúča sa na udržiavanie ostria pred, respektíve po každom použití noža.
Použitie je jednoduché:
Držte ostrie noža v ostrom uhle (cca 15–20°) k ocieľke a striedavo z jednej aj druhej strany ho ťahajte rovnomernou silou po ocieľke.
Opakujte akciu v závislosti na ostrosti čepele (z oboch strán 5–10x).
Je veľmi dôležité udržať ostrý uhol a brúsiť nôž po celej dĺžke jeho ostria, od rukoväti k špičke noža.
Rýchlosť pohybu nehrá v procese brúsenia žiadnu rolu.
Na sklade
Na objednávku
Brúsenie
WÜSTHOF – Keramická brúska na nože
Na sklade
Na objednávku
Na sklade
Na sklade
Na objednávku
Brúsenie
WÜSTHOF – Brúsič brúsneho kameňa J80
Na sklade
Na sklade
Brúsenie
WÜSTHOF – Vrecková brúska na nože
Na sklade
Na sklade
Na sklade
Brúsenie
WÜSTHOF – Ocieľka guľatá 26 cm
Na sklade
Na objednávku
Na objednávku
Na objednávku
Na objednávku
Na objednávku