Bliny

Bliny – RUSKO – blen sa zrodili v Rusku už pred tisíc rokmi a milujú ich po celej krajine. Bliny sa často pripravujú pri oslavách sviatku Maslenica alebo pri Festivale Slnka. Sú v tvare kolesa, čím predstavujú slnko. Bliny sa jedia takmer denne spoločne s rodinou a priateľmi. Príprava blen na grile je skvelým spôsobom, […]

Quesadilla

ZELENINOVÁ Quesadilla – MEXIKO – Quesadillas, čo v španielčine znamená malé syrové jedlo, je v mexickej kultúre populárny pokrm. Spája v sebe syr pochádzajúci od španielskych osadníkov a kukuričné tortilly domorodého obyvateľstva. Quesadilla sa pripravuje vo všetkých rôznych podobách, od jedla na ulici až po špičkovú kuchyňu v niektorých najlepších reštauráciách. Príprava Quesadilly na grile […]

Ciabattová pizza

Prísady pre 4 osoby 3 lyžice olivového oleja, plus trochu naviac na pokvapkanie 2 strúčiky cesnaku, vymiešané trochu morskej soli trochu čerstvo namletého čierneho korenia 4 stredne veľká guľatá paradajky 4 plátky ciabatty 150 g mozzarelly, nakrájané na 4 plátky 1 hrsť rukoly, umyté a odkvapkané Čas na prípravu: 10 min. doba grilovania: 20 min. […]

Pizza (s krevetami, pestom, kozím syrom a sušenými paradajkami)

Prísady pre 4 osoby 1 lyžica olivového oleja 1,5 lyžičky nasekaného oregana 1/4 lyžičky hrubej morskej soli 1/8 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia 500 g veľkých kreviet, zbavených panciera a črievok 800-900 g cesta na pizzu (pripraveného ručne alebo kúpeného ako hotový výrobok) 2 lyžice olivového oleja múka 1 pohár bazalkového pesta (približne 200 g) […]