Pstruh na olivách

Prísady pre 4 osoby 4 ks pstruhov potočných, pripravených pre kuchynskú úpravu, každý o váhe približne 250-280 g 10 g hrubej morskej soli 5 g čerstvo mletého čierneho korenia 80 g čiernych olív 80 g zelených olív 20 ks mini citrónov 1/2 zväzok / ku zväzku tymiánu 1/2 trochu malé hrsti rozmarínu trochu olivový olej […]

Tuniakový špíz s cuketou, baklažánom a paradajkami

Prísady pre 4 osoby 12 kúskov tuniaka 2 strúčiky cesnaku 2 lyžice olivového oleja 2 lyžice čerstvého rozmarínu nasekaného na drobno soľ čerstvo namleté čierne korenie Na prípravu dipu: 150 g gréckeho jogurtu 1 šalátová uhorka (asi 10 cm dlhý kus), rozpolené, zbavená semienok a nasekaná nadrobno 2 lyžice čerstvej mäty, nasekané nadrobno 1 ks […]

Chňapal červený s čerstvým koriandrom a chilli

Prísady pre 4 osoby 2 jemne nasekané šalotky 2 jemne nasekané stružky cesnaku 1 jemne nasekaná chilli paprička bez semien 6 lyžíc olivového oleja Šťava z jednej limetky 4 zrná čerstvého koriandru, nasekané 1 filet z chňapala červeného (800 g) (červený snapper) soľ, korenie Repkový olej Čas na prípravu: 10 min. Doba grilovania: 11 min. […]