Sendviče Monte Cristo s údeným morčacím a špenátom

5 polievkových lyžíc Dijonská horčica, rozdelená 8 plátky rustikálneho bieleho chleba v štýle vidieckeho štýlu, 8 plátkov ostrého alebo mimoriadne ostrého bieleho syra čedar Kuracie údené mäso 8 plátkov, 1 šálka voľne balených čerstvých listov detského špenátu 4 veľké vajcia Nesolené maslo   Inštrukcie 01 Pripravte si gril na priame varenie na stredne nízkej teplote […]

Morčacie kotlety z citrónovej papriky s parmezánom a šalviou

8 morčacie karé s prsiami, 4 čajové lyžičky jemne nasekané čerstvé listy šalvie 2 lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry Košér soľ Čerstvo zomleté čierne korenie syr Fontina, nakrájané na 8 prúžkov, 8 tenkých rezov prosciutto, Extra panenský olivový olej orzo – ryžová cestovina 1 šálku sušeného orzo 1 šálka jemne nasekaných šalotiek 1 lyžica čerstvo […]

Steak

STEAK – SPOJENÉ ŠTÁTY – Steaky boli po stáročia symbolom skvelého amerického grilovania. Od starých kovbojov na Západe až po klasický americký steakhouse je dobrý hovädzí steak jednoducho maximálne americký. Steak a vajcia na raňajky, alebo jednoduchý steak a zemiaky na večeru. Rozpáľte gril a vychutnajte si dobré jedlo z USA!

Burger z hovädzieho mäsa plemena Black Angus

Prísady pre 4 osoby 4 hamburgerové žemle 8 plátkov chrumkavé slaniny 600 g mletého hovädzieho mäsa (plemeno Black Angus, 20% tuku) 1/2 bielej cibule, nasekané najemno 1/2 zelenej papriky, nakrájané na drobné kocky 1 lyžička údené soli 1 lyžička čerstvo namletého čierneho korenia 4 lyžice kvalitné BBQ omáčky Čas na prípravu: 30 min. doba grilovania: […]

Klasický Cheeseburger

Prísady pre 4 osoby 650 g mletého hovädzieho (20% tuku) 2 lyžice biele cibule, nakrájané na jemné kocky 2 lyžice kečupu 1 lyžica dijonskej horčice 1/2 lyžice worcesterskej omáčky 1/2 lyžice sušeného oregana hrubá morská soľ čierne korenie 4 rozrezané mletom hrčky 2 lyžice zmäknutého masla 180 g bieleho alebo žltého čedaru, nakrájaného na štyri […]

Taliansky steak z hovädzieho pupka s rukolou a parmezánom

Prísady pre 5 osoby 1 steak z hovädzieho pupka (o váhe 700-900 g a hrúbke 2 cm) olivový olej hrubá morská soľ čerstvo namleté čierne korenie 75 ml balzamikového octu 1/2 lyžičky cukru 125 g rukoly 100 g parmezánu Čas na prípravu:15 min. doba grilovania: 7 min. náročnosť: stredne ťažké grilovacia metóda: priame grilovanie Mäso […]