Marinované huby Portobello s Asiago syrom

marináda ¼ šálka extra panenského olivového oleja 3 lyžice balsamicového octu 1 lyžica sójovej omáčky 1 lyžička nasekaného čerstvého rozmarínu alebo ½ sušeného rozdrveného rozmarínu Čerstvo zomleté čierne korenie Košér soľ 6 veľkých húb portabello, ¾ šálky čerstvej strúhanky 1 lyžica čerstvo nakrájanej čerstvej talianskej petržlenovej vňate 1/2 šálky strúhaného syra Asiago   Inštrukcie 01 […]

Portobello Hubové sendviče z s rukolou a balsamico aioli

aioli ⅓ šálka majonézy 2 polievkové lyžice balsamico ½ lyžičky mletého cesnaku Košér soľ marináda ¾ šálky extra panenského olivového oleja ¼ šálka octu červeného vína 2 polievkové lyžice mletého šalotky 1 čajová lyžička mletého cesnaku Čerstvo zomleté čierne korenie 6 veľkých hríbov portabello, očistených, stoniek a čiernych žiabier, ktoré boli zoškrabané čajovou lyžičkou 6 […]

Marinovaný baby Bok Choy a Shiitakes

marináda ⅓ šálka sójovej omáčky s nízkym obsahom sodíka ¼ šálka suchého sherry 1 lyžica baleného svetlo hnedého cukru 1 polievková lyžica toastového oleja 4 plátky olúpané čerstvý zázvor, 2 strúčiky cesnaku, drvené ¼ lyžičky drvených vločiek červenej papriky 4 baby (Shanghai) bok choy, väčšie rozrezané na polovicu 20 veľkých shiitake húb   Inštrukcie 01 […]

Žaluďová tekvica s Asiago syrom a šalviou

3 žaluďové tekvice, každá ¼ šálka nesolené maslo 1 lyžica baleného svetlo hnedého cukru 2 čajové lyžičky jemne nakrájané čerstvé listy šalvie 1 čajová lyžička granulovanej cibule 1 čajová lyžička javorového sirupu ½ čajovej lyžičky košer soli ¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia ½ šálky čerstvo zrelého syra Asiago 2 lyžice jemne nakrájanej čerstvej talianskej […]

Roztopená cibuľa

6 stredne žltej cibule (na šupke), približne o veľkosti tenisovej loptičky ¼ šálka nesolené maslo ½ čajovej lyžičky košer soli ¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia 1 čajová lyžička sherry octu 1 lyžica čerstvej talianskej petržlenovej vňate   Inštrukcie 01 Naplňte komínový zásobník až po okraj dreveným uhlím a drevené uhlie vyhorte, kým nie je […]

Grilovaná mrkva s muškátovým maslom

8 stredných mrkiev, ¼ šálka nesolené maslo ½ čajovej lyžičky octu červeného vína ¼ čajová lyžička čerstvo zomletého muškátového orecha ½ čajovej lyžičky košer soli, delené ¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia, rozdelená 1 čajová lyžička mletej čerstvej talianskej petržlenovej listy (voliteľné) Inštrukcie 01 Mrkvy olúpeme a varíme vo vriacej vode, kým nie sú čiastočne […]

Shakshūk

Shakshūk – TUNISKO – Shakshūk je pokrmom, ktorý si vychutnávajú v niekoľkých krajinách na celom Strednom východe a v severnej Afrike. Shakshūk tak, ako ju poznáme dnes, pochádza z Tuniska, však korene tohto jedla siahajú do Osmanskej ríše. Kľúčovou zložkou tohto pokrmu sú paradajky, ktoré predstavujú základnú potravinu v tuniskej kuchyni. Veď táto krajina každý […]

Chimichurri

Chimichurri – ARGENTÍNA – chimichurri (vyslovujte či-mi-ču-ri) je obľúbenou omáčkou medzi Argentínčanmi, ktorí túto príchuť používajú na ovoňanie všetkých druhov grilovaných mias. Názov pochádza z baskického slova “tximitxurri”, čo vo voľnom preklade znamená zmes niekoľkých vecí v žiadnom konkrétnom poradí. Gaučovia (pastieri) na pastvinách dobytka po celej Argentíne, milujú preliaty si ogrilovaný kúsok touto čerstvou […]

Gaspacho

Prísady pre 4 osoby 2 ks veľkých paradajok 2 ks červenej papriky 1 ks zeleru 2 strúčiky cesnaku 1 ks šalátovej uhorky 3 lyžice bieleho balzamikového octu 2 lyžice kvalitného olivového oleja 1 ks bobkového listu trochu octu trochu soli trochu korenia trochu cukru trochu tymiánu Čas na prípravu: 15 min. doba grilovania: 20 min. […]