Taliansky steak z hovädzieho pupka s rukolou a parmezánom


Prísady pre 5 osoby

1 steak z hovädzieho pupka (o váhe 700-900 g a hrúbke 2 cm)
olivový olej
hrubá morská soľ
čerstvo namleté čierne korenie
75 ml balzamikového octu
1/2 lyžičky cukru
125 g rukoly
100 g parmezánu

Čas na prípravu:15 min.
doba grilovania: 7 min.
náročnosť: stredne ťažké
grilovacia metóda: priame grilovanie
Mäso nechajte pred grilovaním 15-30 minút odležať, aby získalo izbovú teplotu. Steak slabo potrite z oboch strán olejom a ochuťte soľou a korením.

Pripravte gril na priame grilovanie pri vysokej teplote (230-290 ° C). Ocot s cukrom zohrejte do varu za stáleho miešania v malej panve (pri strednej až vysokej teplote). Po 6-8 minútach odstráňte z variča a nechajte vychladnúť. Grilovací rošt očistite kefou.

Steak grilujte priamo pri vysokej teplote s uzavretým vekom do požadovanej úrovne prepečenia (takmer surový, stredne prepečený, úplne prepečený). Pri grilovaní jedenkrát alebo dvakrát obráťte. Ak sa na grile objavia plamene, premiestnite mäso do nepriamej zóny. Po grilovaní nechajte steak 3-5 min. odpočinúť. Steak pozdĺžne rozkrojte a každú polku rozkrájajte uhlopriečne voči vláknu na tenké plátky. Šťavu z mäsa zachyťte. Plátky mäsa preložte na tanier, zalejte masovú šťavou a posypte rukolou. Rukolu pokropte olejom a octovým rozvarom. Ochuťte soľou a korením. Nakoniec nastrúhajte na mäso a rukolu parmezán na hobliny.

-9%
Doprava Zdarma
349,00  319,00  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade