Kuracie krídla s krémovou nivou a jablkovou šalátom

kapustový šalát

¼ zelená kapusta so zelenou hlavičkou, nakrájaná na tenké plátky (asi 2 šálky)
¼ Červená kapusta so strednou hlavou, tenké plátky (asi 2 šálky)
1 veľké, svieže červené jablko, nešúpané, s jadrom a jemne nakrájané
½ šálky majonézy
¼ šálka plus 2 polievkové lyžice rozpadnutej nivy, rozdelené
2 čajové lyžičky Dijonská horčica
2 lyžičky octu z muštu
½ čajovej lyžičky zelerovej soli
¼ čajová lyžička košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
¼ šálka zhruba nakrájanú čerstvú taliansku petržlenovú vňať

krídla

24 veľkých kuracích krídel, odstránené špičky krídel
1 čajová lyžička košer soli
1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
½ čajovej lyžičky mletého kajenského korenia

omáčka

⅓ šálka horúcej papriky
¼ šálka nesolené maslo
2 lyžice octu jablčného muštu
1 lyžica baleného svetlo hnedého cukru
1 čajová lyžička granulovaného cesnaku

 

Inštrukcie

01 Vo veľkej miske kombinujte kapustu a jablko. V malej miske rozšľaháme majonézu, ¼ šálky modrého syra, horčicu, ocot, zelerovú soľ, soľ a korenie (niektoré hrudky syra môžu byť stále viditeľné). Lyžica na kapustovú zmes a premiešajte. Pridajte zvyšné 2 polievkové lyžice modrého syra a petržlenu a znova premiešajte. Ochladzujte najmenej 1 hodinu alebo až 4 hodiny, aby sa vôňa mohla rozvíjať.

02 Pripravte si gril na nepriame varenie pri vysokej teplote.

03 Kuracie krídla ochutnajte rovnomerne soľou, korením a kajenské korenie.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Krídla grilovať na nepriamej vysokej teplote so zatvoreným vekom, až kým mäso už nie je ružové v kosti, 20 až 25 minút, otáčanie raz alebo dvakrát.

05 Medzitým pripravte omáčku. V malej panvici kombinujte omáčkové prísady. Varte na sporáku na miernom ohni, kým sa maslo neroztopí, za stáleho miešania. Pred podávaním preneste polovicu omáčky do veľkej plytkej misky a odložte ju, pre poliatie krídel. Nalejte zvyšnú omáčku do malej misky na potretie na krídlach počas grilovania.

06 Krídla posuňte na priame teplo a nechajte veko grilu otvorené. Krídla z malej misky prikryte omáčkou a grilom, kým sa rovnomerne nespália 5 až 7 minút a niekoľkokrát sa otáčajú. Krídla preneste do veľkej plytkej misky s vyhradenou omáčkou a premiešajte.

07 Dobre premiešajte šalát a podávajte s krídlami.

-9%
Doprava Zdarma
349,00  319,00  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
66,00  59,99  s DPH

1 na sklade