Hoisin-glazované rebierka

glazúra

1 šálka hoisinovej omáčky
¼ pohár medu
¼ šálka octu červeného vína
2 lyžice olúpané a jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru
1 lyžica mletého cesnaku
1 polievková lyžica toastového oleja
2 čajové lyžičky kari

3 rady rebier
Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
1 lyžica sezamových semienok

 

Inštrukcie

01 V malej panvici na miernom ohni na sporáku kombinujte ingrediencie glazúry. Nechajte variť príležitostne za stáleho miešania a varte na miernom ohni 2 až 3 minúty, aby sa premiešali príchute. Odstráňte z tepla.

02 Tupým nožom posuňte špičku pod membránu zakrývajúcu zadnú časť každého z rebier. Nadvihnite a uvoľnite membránu, kým sa nerozbije, potom ju uchopte za roh papierovou utierkou a vytiahnite ju. Dobre ochutnajte všetky časti soľou a korením. Pred grilovaním nechajte stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

03 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Stojany grilujte pri nepriamom nízkom ohni, so zatvoreným vekom, kým nie je mäso veľmi jemné a nezmenšuje sa od koncov kostí, 1/2 až 2 hodiny. Asi 15 minút pred tým, ako sú rebrá hotové, začnite ich občas natierať glazúrou.

05 Preneste rebrá na plech a pevne prikryte hliníkovou fóliou. Nechajte odpočívať 30 minút. Rozrežte na jednotlivé rebrá. Posypte rebrá sezamovými semienkami a podávajte.

Novinka
Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

-36%
Doprava Zdarma
117,00  75,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

Na sklade

-25%
Doprava Zdarma
206,00  154,50  s DPH

1 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade