Grilované pizze s Brie, karamelizovanou cibuľou a kapary

1 oddýchnuté pizza cesto
8 syr Brie, odstránená šupka, nakrájaná na kúsky
Extra panenský olivový olej
1 veľká biela alebo žltá cibuľa, polovica a tenké plátky
voda
1/2 čajovej lyžičky mletého čerstvého rozmarínu
½ čajovej lyžičky košer soli
Čerstvo zomleté čierne korenie
Viacúčelová múka
4 čajové lyžičky kapari, odkvapkané
1½ šálky voľne zabalenej rukoly

 

Inštrukcie

01 Vyberte cesto, ak je to potrebné, asi 1 hodinu pred grilovaním, aby bolo ľahšie tvarovať. Aby ste ľahko nakrájali kôru z Brie a nakrájali syr na kúsky, vložte ho do mrazničky na 30 až 45 minút, kým pred rezaním polotvrdá.

02 Vo veľkej panvici na miernom ohni na sporáku zohrejte 2 polievkové lyžice oleja. Pridajte cibuľu a 1 lyžicu vody. Varte 5 minút, často miešajte. Znížte teplotu na stredne nízku teplotu a pokračujte vo varení, až kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatohnedú farbu, asi 20 minút, za stáleho miešania častokrát a občas pridajte viac vody, polievkovú lyžicu naraz, aby ste zabránili spáleniu. Vmiešajte rozmarín, vyberte ho z tepla a nechajte vychladnúť.

03 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni a predhrievajte pizzu podľa pokynov výrobcu.

04 V malej miske rozšľahajte 2 polievkové lyžice oleja so soľou a ¼ lyžičkou korenia.

05 Rozdeľte cesto na dve rovnaké gule. Na ľahko omúčenú pracovnú plochu jemne stlačte, natiahnite a vytiahnite každú guľu z cesta do oválneho alebo obdĺžnikového tvaru. Nerobte si starosti, ak je tvar nepravidelný. (Ak sa cesto stiahne, zakryte ho kuchynskou utierkou, nechajte ho 5 minút odpočívať a potom pokračujte.)

06 Prvé cesto preneste na šupku pizze (alebo na okraj bez plechu na pečenie) ľahko zaprášenú múkou. Cesto rozotrite polovicou ochuteného oleja a potom rozdeľte polovicu cibule, polovicu brie a polovicu kapary a zanechajte okraj ½ palca. Nasuňte prvú pizzu na predhriaty pizza kameň a varte na priamom a strednom ohni, so zatvoreným vekom, kým sa syr neroztopí a kôra nie je zlatohnedá, 11 až 13 minút, a občas pizzu otáčajte pre rovnomerné varenie.

07 Pomocou kôry na pizzu alebo veľkej špachtle vyberte pizzu z kameňa a okamžite ju nalejte polovicou rukoly. Ľahko pokvapkajte olejom a podľa potreby osoľte korením. Nakrájajte priečne na plátky a podávajte okamžite.

08 Zopakujte kroky 6 a 7 so zvyškom cesta a polevami.

-9%
Doprava Zdarma
349,00  319,00  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade