Bravčové kotlety s rozmarínom

soľanka

1 šálka horúcej vody
3 polievkové lyžice košer soli
3 lyžice balené svetlo hnedého cukru
2 šálky studenej vody
3 vetvy čerstvého rozmarínu
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
2 polievkové lyžice balsamico
1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

4 kusy bravčovej od kosti, každá
Extra panenský olivový olej

 

Inštrukcie

01 V stredne veľkej miske kombinujte horúcu vodu, soľ, cukor a miešajte, kým sa soľ a cukor nerozpustia. Pridajte zvyšné ingrediencie soľanky.

02 Vložte kotlety do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka a nalejte soľanku. Vytlačte vzduch z vaku a pevne utesnite. Otočte vak na distribúciu soľanky, vložte ho do misky a nechajte ho chladiť 4 až 6 hodín.

03 Vyberte kotlety z vaku a vyhoďte soľanku. Neoplachujte kotlety. Vysušte ich papierovými utierkami. Ľahko pretrite obe strany kotletky olejom. Pred grilovaním nechajte kotlety stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

04 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

05 Mriežky na grilovanie vyčistite. Kotlety grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, až do stredu sotva ružovej, 8 až 10 minút, otáčaním raz alebo dvakrát. Vyberte z grilu a nechajte ho pôsobiť 3 až 5 minút. Podávame teplé.

-10%
Doprava Zdarma
349,00  314,10  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
66,00  59,99  s DPH

1 na sklade