Kórejské bravčové mäso

marináda

⅓ šálka sójovej omáčky
3 lyžice balené svetlo hnedého cukru
2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
2 čajové lyžičky toastového oleja
1 čajová lyžička mletého cesnaku
1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru
¼ čajová lyžička omáčky z korenia

4 steaky z bravčovej lopatky s kosťou z bravčového mäsa,
1 hlávkový šalát zelený alebo červený list
½ šálky gochujangu (voliteľné)
2 šálky kimchi (nakladaná kapusta)

 

Inštrukcie

01 V stredne veľkej miske rozšľahajte marinádové ingrediencie a cukor úplne rozpustite.

02 Vložte steaky do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka a nalejte marinádu. Vytlačte vzduch z vaku a pevne utesnite. Otočte vak a rozložte marinádu, vložte ju do misy a chlaďte 8 až 12 hodín, občas otočte.

03 Pred grilovaním nechajte steaky stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

04 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

05 Vyberte steaky z vaku a marinádu zlikvidujte. Mriežky na varenie vyčistite. Steaky grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, kým už v strede nezostane ružové, 8 až 10 minút, otáčaním raz alebo dvakrát. Vyberte z grilu a nechajte ho pôsobiť 3 až 5 minút. Rezané steaky rozkrájajte na kúsky.

06 Vyberte celý list hlávkového šalátu, na vrch roztiahnite trochu gochujangu (červená chilli pasta), ak je to potrebné, usporiadajte steak a kimchi do stredu a zviňte.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade