Bravčové kotlety s balzamikovou polevou a grilovanými zemiakovými hranolkami

soľanka

2 šálky vody
3 polievkové lyžice košer soli
1 lyžica granulovaného cukru

4 kotlety z bravčovej panenky,
2 čajové lyžičky mleté čerstvé listy rozmarínu
1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

glazúra

½ šálky kvalitného balzamového octu
2 polievkové lyžice nesoleného masla
⅛ čajová lyžička košer soli
⅛ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
⅛ čajová lyžička granulovaného cukru

omáčka

½ šálky majonézy
2 lyžice nakrájaná čerstvá petržlenová vňať
1 polievková lyžica nasekanej čerstvej pažítky
2 čajové lyžičky Dijonská horčica
1 veľký strúčik cesnaku, mletý
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

Hranolky

5 zlatých zemiakov, každý pozdĺžne nakrájaný na plátky
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
2 čajové lyžičky mleté čerstvé listy rozmarínu
½ čajovej lyžičky košer soli
1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
2 lyžice jemne nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate

 

Inštrukcie

01 V stredne veľkej miske šľahajte ingrediencie slaného nálevu, kým sa soľ a cukor nerozpustia, 2 až 3 minúty.

02 Vložte bravčové kotlety do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka a nalejte soľanku. Vytlačte vzduch z vaku a pevne utesnite. Otočte vak na distribúciu soľanky, vložte do misky a nechajte ho vychladnúť počas 1 až 1,5 hodiny.

03 Vyberte kotlety z vaku a vyhoďte soľanku. Osušte pomocou papierových utierok (neopláchnite) a rovnomerne rozotrite na oboch stranách rozmarínom a korením. Pred grilovaním nechajte stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

04 V malej panvici na miernom ohni na sporáku varte balzamový ocot, kým mierne nezhustne a nezníži sa na množstvo šálky, asi 10 minút. Odstráňte z tepla. Šľahajte maslo a dochutíme soľou, korením a cukrom.

05 V malej miske zmiešajte omáčkové prísady.

06 Zemiakové plátky varte vo veľkom hrnci vriacej slanej vody, až kým nie sú uvarené v polovici a začnú mierne zjemňovať, asi 5 minút. Odložte. Opláchnite studenou vodou, aby sa rýchlo ochladilo. Vypustite znova. Osušte pomocou papierových utierok. Zemiakové plátky pokvapkáme olejom a rovnomerne dochutíme rozmarínom, soľou a korením.

07 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

08 Mriežky na grilovanie vyčistite. Kotlety a plátky zemiakov grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, až kým kotlety nie sú v strede ešte mierne ružové a zemiaky nie sú jemné a objavia sa značky grilu, ktoré sa raz alebo dvakrát otáčajú. Kotlety budú trvať 10 až 12 minút a zemiaky 6 až 8 minút. Po dokončení vyberte z grilu. Vložte zemiaky do stredne veľkej misky a premiešajte ich petržlenovou vňaťou. Ak je to potrebné, ochutnajte viac soli a korenia. Na každú zo štyroch tanierov položte jednu bravčovú kotletu.

09 Zohrejte balzamovú glazúru na miernom ohni. Potrite kotlety balsamikovou glazúrou. Zemiaky rozdeľte medzi taniere. Omáčku podávajte na boku ako omáčku pre zemiaky.

-10%
Doprava Zdarma
349,00  314,10  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
66,00  59,99  s DPH

1 na sklade