Údené bravčové Čili Verde

nátierka

1 lyžica kosher soli
2 čajové lyžičky čistý čili prášok
2 čajové lyžičky sušeného oregana
1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
1 lyžička mletej rasce

1 vykostené bravčové plece, upravené o prebytočný povrchový tuk
8 stredných tomatillov, lúpaných a opláchnutých
1 plechovka nasekané zelené chilli s tekutinou
4 stredne strúčiky cesnaku
1 malá žltá cibuľa, zhruba nasekaná
2 čajové lyžičky sušeného oregana
¾ šálky tmavého mexického piva
¼ šálka jemne nasekaných čerstvých lístkov koriandra
Chipotle feferónková omáčka
Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
Varená biela ryža
1 šálka kyslej smotany
1 limetka, nakrájaná na kliny

Špeciálne vybavenie

2 veľké jednorazové fóliové panvice
2 veľké hrsti orechovej štiepky

 

Inštrukcie

01 Namočte drevnú štiepku do vody najmenej 30 minút.

02 Naplňte komínový štartér až po okraj dreveným uhlím a drevené uhlie zapálte, kým nie je ľahko pokryté popolom. Drevené uhlie rozdeľte na dve rovnaké hromady na opačných stranách mriežky na drevené uhlie. Medzi dve hromady dreveného uhlia opatrne vložte veľkú jednorazovú fóliovú panvicu a naplňte ju asi do polovice teplou vodou. Nechajte uhlie horieť na nízku teplotu. Veko nechajte otvorené a všetky vetracie otvory sú otvorené. Ak používate plynový gril, pripravte ho na nepriame varenie pri nízkej teplote.

03 V malej miske premiešajte ingrediencie na nátierku. Bravčové mäso na všetkých stranách natierame nátierkou a korenie vmasírujeme do mäsa. Pred grilovaním nechajte bravčové mäso stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

04 V potravinárskom stroji alebo mixéri miešajte paradajky, konzervované zelené chili, cesnak, cibuľu, oregano a pivo.

05 Drevné štiepky sceďte a pridajte na drevené uhlie alebo do údiacej skrinky na plynový gril podľa pokynov výrobcu a zatvorte veko. Keď drevo začne dymiť, vložte bravčové mäso do stredu mriežky na varenie, zavrite veko a varte na nepriamom nízkom ohni 30 minút.

06 Bravčové mäso vyberte z grilu a okamžite zatvorte veko, aby sa udržala teplota. Vložte bravčové mäso do veľkej jednorazovej fólie. Nalejte paradajkovú zmes okolo bravčového mäsa a panvicu pevne prikryte fóliou. Bravčové mäso varte na nepriamom nízkom ohni, so zatvoreným vekom a mäso nie je také jemné, aby sa ľahko roztrhlo vidličkou, 2 až 3 hodiny, v závislosti od toho, ako je teplota stabilná. Na udržanie teploty pridajte do každej hromady dreveného uhlia každú hodinu 10 až 2 brikety dreveného uhlia od chvíle, keď ste začali údiť bravčové mäso. Nechajte grilovacie veko odkryté asi 5 minút, aby ste pomohli zapáliť drevené uhlie.

07 Keď je bravčové mäso úplne uvarené, panvicu opatrne vyberte z grilu. Bravčové mäso rozbaľte (dajte pozor na paru) a preneste ho na doštičku. Nakrájajte bravčové mäso na kúsky, zbavte všetkých veľkých kusov tuku alebo tvrdých kúskov mäsa. Nalejte panvicu do veľkého hrnca a odlejte väčšinu povrchového tuku. Pridajte drvené mäso a zmes odkryte asi 5 minút, aby sa vstrebala príchuť. Dochutíme koriandrom, 1 čajovou lyžičkou horúcej omáčky a podľa chuti soľou a korením. Pred podávaním zohrejte zelenú papriku.

08 Podávajte v miskách s ryžou. Polejte kyslou smotanou, limetkami a fľašou horúcej omáčky.

-9%
Doprava Zdarma
349,00  319,00  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade