Tradičná grilovaná hus


Prísady pre 10 osoby

1 hus o váhe 3,5-4 kg
4 stredné jablká
trochu bieleho korenia
trochu soli
trochu majoránky
trochu tymiánu
trochu jablčného muštu
1 dl vody, v ktorej rozmiešate 1 lyžicu soli

Čas na prípravu: 15 min.
doba grilovania: 3 hod. 30 min.
náročnosť: stredne ťažké
pomôcky: Odkvapkávacia hliníková miska, štetec
grilovacia metóda: priame grilovanie

1. Hus zvnútra i zvonka opláchnite a dôkladne osušte papierovými utierkami. Potom hus vnútri aj mimo osoľte a okoreňte. Vnútro husi bohato ochuťte tymiánom a majoránkou. Jablká ošúpte a nakrájajte na štvrtky. Odstráňte jadrovníky. Hus naplňte jablkami a brucho zašite ihlou a niťou.

2. Do odkvapkávacej hliníkovej misky nalejte hrnček jablčného muštu, misku dajte na rošt a hus dajte na stojan na pečienku v hliníkovej miske.

3. Hus je nutné grilovať nepriamo približne 3 ½ hodiny pri teplote 180 ° C. Napriek tomu kontrolujte, ako hnedne, a ak je to nutné, znížte grilovaciu teplotu na 160 ° C. Ak je to nutné, doplňte jablčný mušt v odkvapkávacej miske a panvicu s husím tukom včas vymeňte. Ak stehná / krídla hnednú príliš rýchlo, môžete hus zakryť hliníkovým poklopom. Posledné ¾ hodinu pravidelne teplomerom kontrolujte teplotu na stehnách a hrudníka (nedotýkajte sa kostí) a hus čo 10 minút potierajte vodou so soľou. Teplota jadra musí dosahovať 78 ° C.

4. Keď je hus hotová, zložte ju z grilu a pred porciovaním ju nechajte 10-15 minút stáť.

5. Pre obmenu môžete hus naplniť sušenými slivkami alebo dobre okoreneným mletým hovädzím mäsom. Zozbieraný husí tuk možné nastaviť 30-50% bravčovej masti a mazať na chlieb.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade