Pstruh na olivách


Prísady pre 4 osoby

4 ks pstruhov potočných, pripravených pre kuchynskú úpravu, každý o váhe približne 250-280 g
10 g hrubej morskej soli
5 g čerstvo mletého čierneho korenia
80 g čiernych olív
80 g zelených olív
20 ks mini citrónov
1/2 zväzok / ku zväzku tymiánu
1/2 trochu malé hrsti rozmarínu
trochu olivový olej
100 ml balzamikového octu
20 g cukru
trochu soli

Čas na prípravu: 20 min.
doba grilovania: 15 min.
náročnosť: stredne ťažké
pomôcky: Nonstick spray
grilovací metóda: nepriame grilovanie
1. Pripravte gril na nepriame grilovanie pri strednej teplote.

2. Vnútro pstruhov osoľte a okoreňte. Citróny rozpoľte a tymián nadrobno nasekajte. Potom citróny zmiešajte s tymiánom a olivami a touto zmesou naplňte brušnú dutinu pstruhov. Vonkajší povrch pstruhov potrite olejom, osoľte a okoreňte.

3. Otvorte veko grilu a vetvičky rozmarínu položte na žeravé uhlíky. Rošt ošetrite nonstick sprejom a pstruhy dajte na gril do nepriame zóny. Uzavrite veko a grilujte 15-20 minút, kým citróny a kože pstruhov nebudú mať zlatisto hnedú farbu a ryby nebudú prepečený aj v najširšom mieste.

4. Pripravte omáčku na ryby. Ocot a cukor dajte do panvice a zvoľna varte, kým sa nevytvorí sirup. Dochuťte štipkou soli.

-9%
Doprava Zdarma
349,00  319,00  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade