Strawberry Crostata

cesto

1 šálka univerzálnej múky
2 lyžice granulovaného cukru
1 lyžička jemne nastrúhanej citrónovej kôry
⅛ čajová lyžička košer soli
½ šálky (1 palica) studeného nesoleného masla, nakrájaného na kocky
5 polievkových lyžíc ľadovej vody podľa potreby

1 libra zrelých, čerstvých jahôd, každá očistená a nakrájaná na štvrtiny
1 lyžica kukuričného škrobu
2 lyžice granulovaného cukru
1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu
1 čajová lyžička čerstvej citrónovej šťavy
Zeleninový olej
2 polievkové lyžice jahodových konzerv
2 polievkové lyžice sušeného mandlí

Inštrukcie

01 V kuchynskom robote zmixujte múku, cukor, citrónovú kôru a soľ, kým sa nezmiešajú. Pridajte studené maslo a znova pulzujte, až kým zmes nebude pripomínať hrubé omrvinky. Pridajte ľadovú vodu, 1 polievkovú lyžicu naraz, pulzujte tesne, až kým zmes nevytvorí guľu (nepremiešajte). Možno budete potrebovať trochu viac alebo menej vody. Zhromaždite cesto a vytvorte hrubý disk. Zabaľte ho do plastového obalu a nechajte ho chladiť 1 až 2 hodiny, kým nie je vychladený, ale nie tvrdý.

02 Predhrievajte gril na nepriame varenie na stredne nízkej teplote a predhrievajte pizzu najmenej 15 minút podľa pokynov výrobcu.

03 V miske kombinujte jahody, kukuričný škrob, cukor, vanilku a citrónovú šťavu. Nechajte cesto stáť po dobu 5 minút.

04 Na 40 cm štvorce nakrájajte kusy hliníkovej fólie a položte ju na panvicu. Fóliu polejte olejom.

05 Pracovnú plochu si pomúčte, ako aj valček a cesto. Cesto rozvaľkajte do 20cm kruhu. Zložte cesto na valček a cesto preneste na fóliu.

06 Jahodovú zmes a akékoľvek džúsy položte na cesto a ponechajte hranicu 5cm. Vložte bochníky do nádoby vhodnej na mikrovlnné rúry a zahrievajte v mikrovlnnej rúre na vysoký výkon až do roztierateľnosti, 10 až 20 sekúnd; posypte s jahodami. A s mandľami. Prehnite a preložte okraje cesta (nechajte v strede otvor). Prehnite okraje hliníkovej fólie okolo krusty a vytvorte 5cm  stenu, aby ste zabránili rozliatiu šťavy. Jemne preneste krustu stabilizovanú fóliou z plechu na predhriatu panvicu. Zatvorte veko a grilujte na nepriamom stredne nízkom ohni, až kým jahody bublajú a kôra nie je zlatohnedá, 45 minút až 1 hodinu.

07 Pri zdvíhaní okrajov fólie opatrne odstráňte krustu z panvice. Pred podávaním nechajte vychladnúť najmenej 15 minút. Podávajte teplé alebo pri izbovej teplote.

-9%
Doprava Zdarma
349,00  319,00  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade