Rebierka so sezamovými semienkami a sladkou chilli omáčkou

nátierka

2 lyžičky košer soli
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia
½ čajovej lyžičky cesnakového prášku

2 rady rebier

omáčka

2 šálky neodôvodneného ryžového octu
1 šálka vody
½ šálky granulovaného cukru
1 polievková lyžica olúpaného čerstvého zázvoru
1½ lyžičky drvených vločiek červenej papriky
4 strúčiky cesnaku, mleté

Košér soľ
1 lyžica sezamových semienok, opekaných v suchej panvici
2 lyžičky sójovej omáčky
1 lyžica kukuričného škrobu rozpustená v 1 lyžici vody

Špeciálne vybavenie

vysokovýkonná hliníková fólia,

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

02 Zmiešajte nátierkové prísady. Tupým nožovým nožom posuňte špičku pod membránu zakrývajúcu zadnú časť každého stojana rebier. Nadvihnite a uvoľnite membránu, až kým ju nebudete môcť vytočiť. Potom ju uchopte za papierovú utierku a vytiahnite ju. Stojany na oboch stranách osoľte vtrením. Každý stojan zabaľte do plátu z vysoko odolnej hliníkovej fólie, dobre upevnite švy a dajte pozor, aby ste fóliu neprepichli. Fóliou zabalené stojany grilujte stranou dole, cez nepriame nízke teplo, so zatvoreným vekom po dobu 2 hodín.

03 Medzitým v strednej panvici kombinujte omáčkové prísady. Nechajte variť v peci pri vysokej teplote, miešajte, aby ste rozpustili cukor, a potom znížte teplo a varte, kým sa omáčka nezníži na 1/2 šálky, 30 až 35 minút (alebo dlhšie). ), za občasného miešania. Odložte si 3 polievkové lyžice omáčky na neskoršie použitie ako polevu. Neumývajte panvicu.

04 Vyberte rošty z grilu a preneste ich na plech. Opatrne rozbaľte jeden koniec každého fóliového balenia, nakloňte a nalejte zhromaždenú šťavu do sklenenej odmerky alebo do žiaruvzdornej misky; odložte. Rozbaľte rebrá a zlikvidujte fóliu. Ľahko osoľte soľou.

05 Vráťte stojany na gril, mäsovú stranu nadol a časť zvyšku omáčky  potrite na strane od kosti každého rebra. Varte na nepriamom nízkom ohni so zatvoreným vekom 15 minút. Pomocou štetca roztiahnite všetku omáčku, ktorá sa nahromadila v oblúku stojanov. Obráťte rebrá a trochu omáčky natrite na mäsitú stranu. Zatvorte veko a pokračujte v grilovaní na nepriamom nízkom ohni ďalších 30 až 45 minút, pričom stojany natierajte každých 15 minút omáčkou. Rebrá sa urobia, keď sa mäso zmenšilo z väčšiny kostí. Keď zdvihnete stojan zdvihnutím jedného konca za kliešte, stojan by sa mal ohnúť v strede a mäso by sa malo ľahko roztrhnúť. Dochutíme sezamovými semienkami.

06 V panvici, ktorú ste použili na omáčku, kombinujte rezervovanú šťavu, rezervovanú 3 lyžicu omáčky a sójovú omáčku. Priveďte do varu. Miešajte v rozpustenom kukuričnom škrobe a duste, kým omáčka nie je mierne zahustená a priesvitná, asi 1 minútu, neustále miešajte. Odstráňte z tepla.

07 Vyberte mriežky z grilu a nechajte ich 5 až 10 minút odpočívať. Ak je to potrebné, namáčaciu omáčku znovu zohrejte. Rozrežte stojany na jednotlivé rebrá a podávajte s omáčkou.

-9%
Doprava Zdarma
349,00  319,00  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade