Bravčové kotlety s tymiánom, broskýňovým burbonom a chutney

Čatní

1 lyžica extra panenského olivového oleja
½ stredne žltej cibule, jemne nasekanej
½ čajovej lyžičky košer soli
½ čajovej lyžičky žltého horčičného semena
¼ pohár bourbon
¼ balený svetlo hnedý cukor
2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
zrelých broskýň, ošúpaných a nasekaných

4 kusy bravčové kotlety,
1 lyžica extra panenského olivového oleja
1 lyžica čerstvých tymiánových listov
1 lyžička košer soli
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia

 

Inštrukcie

01 Vo veľkej panvici na stredne vysoké teplo v peci zohrejte olej. Pridajte cibuľu, soľ a horčičné semienko a varte, kým cibuľa nie je jemná a svetlo zlatá, asi 5 minút, za občasného miešania. Pridajte bourbon na panvicu, upravte teplotu na strednú a potom pridajte zvyšné prísady z chutney. Čatní varte, kým sa väčšina tekutiny neodparí a broskyne nie sú jemné, asi 10 minút, za občasného miešania. Odstráňte z tepla.

02 Natrite kotlety na oboch stranách olejom, tymianom, soľou a korením. Pred grilovaním nechajte kotlety stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

03 Pripravte si gril na priame varenie na stredne vysokej teplote.

04 Kotlety grilujte na priamom stredne vysokom teple so zatvoreným vekom, kým v je strede ešte nepatrne ružové, 8 až 10 minút, jedenkrát otočte. Vyberte z grilu a nechajte ho pôsobiť 3 až 5 minút. Podávame kotlety teplé s broskyňovo-bourbonovým chutney.

-10%
Doprava Zdarma
349,00  314,10  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
66,00  59,99  s DPH

1 na sklade