Morčacie prsia marinované s cesnakom novými zemiakmi a ružičkovým kelom

marináda

1 cmar
1 citrón, tenké plátky
6 veľkých strúčikov cesnaku, jemne nasekaných
2 vetvičky čerstvého rozmarínu

Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
1 morčacie prsia
Extra panenský olivový olej
1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
1 kg červeného nového zemiaka nakrájaného na plátky
1 kg ružičkového kelu, z ktorých každý je orezaný a pozdĺžne rezaný na polovicu

Špeciálne vybavenie

veľká jednorazová fóliová panvica
teplomer s okamžitým odčítaním
perforovaná grilovacia panvica

 

Inštrukcie

01 Vo veľkej mise rozšľahajte marinádové prísady vrátane 2 polievkových lyžíc soli a 2 lyžičiek korenia. Do misky pridajte morčacie prsia, otočte a rovnomerne natrite marinádou a zakryte plastovým obalom. Prípadne vložte morčacie prsia do plastového vrecka a nalejte marinádu. Vytlačte vzduch z vaku a pevne utesnite. Otočte vrece, aby sa rozložila marináda a vložte do veľkej misky. Morčacie mäso schladiť 12 až 18 hodín a občas otočiť.

02 Vyberte morčacie mäso z misky alebo vrecka a osušte ho papierovými utierkami. Zlikvidujte marinádu. Morčacie mäso opláchnite olejom a pred grilovaním nechajte hodinu stáť pri izbovej teplote.

03 Položte veľkú jednorazovú fóliu na jedno použitie priamo na tyče Flavorizer® a pod rošt na varenie, aby ste zachytili odkvapkávanie (možno budete musieť kúsok fólie vyrovnať, a to je v poriadku). Pamätajte, že jednorazová fóliová panvica by mala sedieť nad nesvietenými horákmi. Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Morčacie prsia grilujte stranou smerom nahor, umiestnenou nad fóliovou panvou, pri nepriamom strednom ohni, so zatvoreným vekom, až kým koža nie je zlatá, 1 až 1¼ hodiny. Medzitým pripravte klíčky zemiakov a ružičiek.

05 V strednej miske rozšľahajte 2 lyžice oleja, granulovaný cesnak, 1 lyžičku soli a ¼ lyžičku korenia. Pridajte zemiaky a obracajte rovnomerne. V inej stredne veľkej miske rozšľahajte 2 polievkové lyžice oleja, ½ lyžičky soli a ¼ lyžičky korenia. Pridajte ružičkový kel a zafarbite rovnomerne.

06 Asi 10 minút pred dopečením moriaka si predhrejte dierovanú mriežku nad priame teplo.

07 Morčacie mäso vyberte z grilu, zabaľte ho fóliou a nechajte ho asi 20 minút odpočívať (vnútorná teplota sa v tomto čase zvýši o niekoľko stupňov). Kým morčacie mäso leží, grilujte zemiaky na grilovacej panvici na priamom ohni, so zatvoreným vekom, kým nie je krehké a opečené, asi 15 minút, často otáčať. Zemiaky preneste do servírovacej misy a prikryte, aby sa udržiavala v teple. Vypečte ružičkový kel na grilovacej panvici na priamom ohni so zatvoreným vekom, až do chrumkavého krehkého stavu, asi 8 minút, občas otočte. Prenášajte ružičkový kel do servírovacej misky. Nakrájajte morčacie kúsky a podávajte teplé so zemiakami kelom.

-9%
Doprava Zdarma
349,00  319,00  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade