Kuracie ražniči s pikantnou arašidovou omáčkou a šalátom z uhoriek a jalapeňos

1 plechovka nesladeného kokosového mlieka
2 polievkové lyžice rybej omáčky
2 lyžice balené svetlo hnedého cukru
1 polievková lyžica červenej alebo zelenej thajskej kari pasty (červená pasta je teplejšia)
Kuracie prsia bez kože, rozrezané pozdĺžne na prúžky
½ šálky prírodného robustného arašidového masla

šalát

¼ šálka ryžového octu
1 čajová lyžička granulovaného cukru
½ čajovej lyžičky košer soli
1 anglická uhorka nakrájaná na tenké polmesiace
½ šálky jemne nasekanej šalotky
1 čajová lyžička odjadrená a jemne nakrájaná paprika jalapeño

Zeleninový olej
½ šálky nahrubo nasekané mierne nasolené arašidy
⅓ pohár nasekané čerstvé lístky koriandra

Špeciálne vybavenie

26 bambusových špajlí

 

Inštrukcie

01 V malej miske rozmiešajte kokosové mlieko, rybiu omáčku, hnedý cukor a 1 polievkovú lyžicu kari pasty, kým sa úplne nezmiešajú. Ak chcete viac tepla a chutí, pridajte ďalšiu kari pastu. Vložte kuracie prúžky do strednej misky a zakryte polovicou zmesi kokosového mlieka (asi 1 šálka). Premiešajte a potom misku pevne prikryte plastovým obalom. Marinované, chladené, 1 hodinu alebo cez noc.

02 Namočte bambusové špajle do vody najmenej 30 minút.

03 Zostávajúcu zmes kokosového mlieka vložte do malej panvice s arašidovým maslom a šľahačkou. Na kachliach nechajte mierne variť na miernom ohni a potom znížte teplo na nízku a jemne duste na 3 minúty, často miešajte. Odložte. Nalejte do servírovacej misky.

04 V strednej miske rozšľahajte ryžový ocot, cukor a soľ, až kým sa cukor nerozpustí. Pridajte uhorku, šalotku a jalapeňo a zmiešajte. Pred podávaním nechajte šalát pri izbovej teplote najmenej 15 minút.

05 Prebytočnú marinádu očistite papierovými utierkami z kuracích prúžkov. Kuracie prúžky na obidvoch stranách natrite olejom a potom prúžky napichnite pozdĺžne a navlečte dovnútra a von na špajdle.

06 Pripravte gril na priame varenie na miernom ohni.

07 Kuracie mäso grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, až kým nie je úplne upečené v strede, 8 až 12 minút, raz otočte. Vyberte z grilu, nakrájajte šalát s arašidmi a koriandrom a ihneď podávajte s arašidovou omáčkou.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
99,00  s DPH

Na sklade