Kuracie prsia z citrónového masla so špargľou

Citrónové maslo

½ šálky nesolené maslo, zmäkčené
3 lyžice jemne nakrájanej čerstvej talianskej petržlenovej vňate
2 lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry
2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
3 strúčiky cesnaku, mleté

Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
4 polovice kuracích pŕs (s kosťou a kožou),
Špargľa
Extra panenský olivový olej
1 citrón nakrájaný na 6 klinov

 

Inštrukcie

01 V malej miske rozdrvte ingrediencie citrónového masla vrátane ¼ lyžičky soli a ¼ lyžičky korenia, kým sa úplne nezmiešajú.

02 Opatrne zdvihnite kožu z každého kuracieho prsníka a nechajte kožu čo najbližšie k prsnej kosti. Zasuňte rozotierací nôž pod kožu a bez toho, aby ste kožu prepichli, nakrájajte tri až štyri štrbiny. Naneste 1 lyžicu citrónového masla na mäso každého kuracieho prsníka a časť z neho vtlačte do štrbín. Položte kožu späť na miesto.

03 Preneste zostávajúce citrónové maslo do malého hrnca a roztavte ho na miernom ohni na sporáku. Odložte.

04 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

05 Odstráňte a zlikvidujte tvrdý spodok každého oštepu špargle uchopením na každom konci a jemným ohnutím, až kým nepraskne na svojom prirodzenom mieste krehkosti, zvyčajne asi dve tretiny cesty nadol oštepom. Špargľu pokvapkajte olejom a rovnomerne osoľte soľou a korením.

06 Kuracie prsia očistite olejom a rovnomerne osoľte soľou a korením. Kuracie mäso grilujte stranou nahor, na priame teplo, so zatvoreným vekom, asi na 5 minút pekne vyznačeným na dne. Bez toho, aby ste kurča otočili, posuňte ho nepriamym stredným teplom, zavrite veko a pokračujte vo varení, asi o 30 minút viac. Asi 5 minút pred tým, ako je kurča hotové, prikrývajte vrchy trochou roztopeného citrónového masla a potom prsia otočte kožou smerom nadol. Posuňte nad priamy ohrev, zatvorte veko a pokračujte vo varení, až kým nebude pokožka hnedá, ešte raz zalejte citrónovým maslom. Vyberte z grilu, prikryte a nechajte odpočinúť 3 až 5 minút.

07 Špargľu grilujte na priamom ohni so zatvoreným vekom, až do chrumkavého krehkého stavu, 6 až 8 minút, občas otočte. Špargľu umiestnite na servírovací tanier a pokvapkajte zvyškom citrónového masla. Teplé kuracie mäso podávajte s špargľou a ozdobte citrónovými klinmi.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade