Citrónové maslo
½ šálky nesolené maslo, zmäkčené
3 lyžice jemne nakrájanej čerstvej talianskej petržlenovej vňate
2 lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry
2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
3 strúčiky cesnaku, mleté
Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
4 polovice kuracích pŕs (s kosťou a kožou),
Špargľa
Extra panenský olivový olej
1 citrón nakrájaný na 6 klinov
Inštrukcie
01 V malej miske rozdrvte ingrediencie citrónového masla vrátane ¼ lyžičky soli a ¼ lyžičky korenia, kým sa úplne nezmiešajú.
02 Opatrne zdvihnite kožu z každého kuracieho prsníka a nechajte kožu čo najbližšie k prsnej kosti. Zasuňte rozotierací nôž pod kožu a bez toho, aby ste kožu prepichli, nakrájajte tri až štyri štrbiny. Naneste 1 lyžicu citrónového masla na mäso každého kuracieho prsníka a časť z neho vtlačte do štrbín. Položte kožu späť na miesto.
03 Preneste zostávajúce citrónové maslo do malého hrnca a roztavte ho na miernom ohni na sporáku. Odložte.
04 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.
05 Odstráňte a zlikvidujte tvrdý spodok každého oštepu špargle uchopením na každom konci a jemným ohnutím, až kým nepraskne na svojom prirodzenom mieste krehkosti, zvyčajne asi dve tretiny cesty nadol oštepom. Špargľu pokvapkajte olejom a rovnomerne osoľte soľou a korením.
06 Kuracie prsia očistite olejom a rovnomerne osoľte soľou a korením. Kuracie mäso grilujte stranou nahor, na priame teplo, so zatvoreným vekom, asi na 5 minút pekne vyznačeným na dne. Bez toho, aby ste kurča otočili, posuňte ho nepriamym stredným teplom, zavrite veko a pokračujte vo varení, asi o 30 minút viac. Asi 5 minút pred tým, ako je kurča hotové, prikrývajte vrchy trochou roztopeného citrónového masla a potom prsia otočte kožou smerom nadol. Posuňte nad priamy ohrev, zatvorte veko a pokračujte vo varení, až kým nebude pokožka hnedá, ešte raz zalejte citrónovým maslom. Vyberte z grilu, prikryte a nechajte odpočinúť 3 až 5 minút.
07 Špargľu grilujte na priamom ohni so zatvoreným vekom, až do chrumkavého krehkého stavu, 6 až 8 minút, občas otočte. Špargľu umiestnite na servírovací tanier a pokvapkajte zvyškom citrónového masla. Teplé kuracie mäso podávajte s špargľou a ozdobte citrónovými klinmi.
Akciové balíčky
Weber Master Touch Crafted E-6755
Na sklade
Akciové balíčky
Guzzini – Dolcevita – Súprava na servírovanie malá
Na sklade
Akciové balíčky
KitchenAid Mlynček na kávu s mlecími kameňmi 5KCG8433EER
247,00 €209,95 € s DPH1 na sklade
AdHoc
AdHoc – Súprava mlynčekov TEXTURA 5×15 cm
Na sklade
Akciové balíčky
Weber Spirit II E-220
2 na sklade
Kuchyňa
WÜSTHOF – Gourmet – Blok s nožmi 5 ks
1 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Sada kuchynského noža Gourmet, dosky a ošetrujúceho oleja
1 na sklade
Akciové balíčky
WÜSTHOF – Gourmet – Kuchársky nôž 20 cm
69,90 €59,42 € s DPHNa sklade
AdHoc
AdHoc – MENAGE CLASSIC súprava mlynčekov na korenie a soľ 13 cm
2 na sklade
AdHoc
AdHoc – Mlynček na chilli Pepe Black 20,5 cm
1 na sklade