Kuracie Paillards s paradajkami a olivami

Nátierka

1 polievková lyžica mletého semena fenikla
1/2 lyžičky košer soli
½ čajovej lyžičky granulovaného cesnaku
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia

4 vykostené polovičky kuracích pŕs bez kože,
Extra panenský olivový olej

Dresing

1 stredne paradajka nakrájaná na kocky
2 zelerové srdcové rebrá nakrájané na kocky
½ šálky rozdrvené olivy kalamata, opláchnuté a nahrubo nasekané
½ šálky posypané zelenými olivami, opláchnuté a nahrubo nasekané
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
2 lyžičky mletého čerstvého tymiánu alebo ½ čajovej lyžičky sušeného tymiánu
Košér soľ

1 citrón

 

Inštrukcie

01 V malej miske kombinujte ingrediencie na potrenie.

02 Odstráňte tendre zo spodnej strany každého prsníka (na neskôr). Každé prsia umiestnite postupne, hladkou stranou nadol, medzi 2 listy plastového obalu. Kuracie mäso zľahka potrite olejom na obe strany.

03 Pripravte si gril na priame varenie pri vysokej teplote.

04 Vo veľkej mise skombinujte dresingové prísady ochutené soľou.

05 Mriežky na grilovanie vyčistite. Kuracie mäso grilujte hladkou stranou nadol, na priame vysoké teplo, s vekom čo najviac uzavretým, až kým už nie je ružové, keď sa v strede prepichne malým ostrým nožom, 3 až 4 minúty. Otočte ich a grilujte iba, aby ste pripiekli povrch, asi 1 minútu. Kura premiestnite tak, aby prvé grilované strany smerovali nahor, na servírovací tanier alebo jednotlivé taniere. Lyžicou polejte dresing na každom kuse a vytlačte čerstvú citrónovú šťavu na vrch tesne pred podávaním.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma
679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade