Iced Cinnamon Rolls

cesto

1 šálka teplého plnotučného mlieka,
¼ šálka plus 1 lyžica granulovaného cukru,
2 čajové lyžičky aktívneho sušeného droždia
1 lyžička košer soli
3 veľké vajcia pri izbovej teplote
6 šálok nebielenej viacúčelovej múky, rozdelenej a viac na poprašovanie
½ šálky nesolené maslo, zmäkčené

plnka

1 šálka ľahkého balenia svetlo hnedého cukru
4 lyžičky mletej škorice
½ šálky nesolené maslo, mäkčené,

zmrzlina

smotanového syra (1/2 šálky) pri izbovej teplote
3 lyžice plnotučného mlieka
2 šálky cukrárskeho cukru
1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu
⅛ čajová lyžička košer soli

 

Inštrukcie

01 V miske stojanového mixéra rozšľahajte ½ šálky mlieka, 1 polievkovú lyžicu cukru a droždie a nechajte stáť do peny asi 5 minút. Pomocou lopatkového nadstavca s miešačkou pri nízkej rýchlosti pridajte zvyšné ¾ šálky mlieka, zostávajúci ¼ šálky cukru, soľ a vajíčka a porazte 1 minútu. Postupne pridajte 5½ šálky múky. Začínajte pri nízkej rýchlosti a pracujte pomaly až stredne, miešajte, kým nie je cesto pomerne hladké, asi 3 minúty. Znížte rýchlosť na stredne nízku a pridajte ½ šálky masla a zvyšnú ½ šálky múky. Premiestnite cesto na pomúčenú pracovnú plochu a mieste ho, kým nie je mäkké, hladké a lepkavé (ale nelepí sa na pracovnú plochu), asi 2 minúty. Cesto preneste do naolejovanej misky, prikryte a nechajte vykysnúť na teplom mieste, až kým sa nezvýši na dvojnásobok, asi 1/2 hodiny.

02 Kombinujte hnedý cukor a škoricu. Cesto pritlačte nadol a potom sa obráťte na ľahko múčanú plochu. Cesto premiešajte dvakrát až trikrát a potom rozvaľkajte do obdĺžnika. Cesto rozotrite po celom obvode (nenechajte hranicu) s ¼ šálky plus 2 polievkové lyžice masla. Posypte rovnomerne škoricovým cukrom. Od najdlhšej strany, ktorá je najbližšie k vám, cesto pevne stočte a šev zatvorte. Rozrežte polievku cesta na dvanásť. Dno a boky liatinovej panvice alebo panvice s kovovým koláčom značne namažte zvyšným maslom a rolky narezajte stranou nahor do jednej vrstvy. Prikryte hliníkovou fóliou a nechajte stáť pri izbovej teplote 1 hodinu alebo chlaďte cez noc. (Ak chladíte, pred pokračovaním sa vráťte na izbovú teplotu, asi 2 hodiny.)

03 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

04 Panvicu položte tak, aby rolky boli pokryté fóliou na nepriame stredné teplo, zatvorte veko a varte 25 minút. Noste izolované rukavice na grilovanie, otočte panvicu o 180 stupňov, zatvorte veko a varte 10 minút. Odstráňte fóliu z panvice a pokračujte vo varení, kým nie je cesto uvarené a vrcholy nie sú ľahko opečené, o 20 až 30 minút viac. Vyberte z grilu, položte ho na žiaruvzdorný povrch a nechajte ho 10 minút vychladnúť. Medzitým urobte polevu.

05 Vo veľkej mise rozotrite smotanový syr s mliekom. Cukor z cukroviniek vložte do misky a potom premiešajte. Pridajte vanilku a soľ a rozšľahajte, kým nebude hladký. Rozmrazujte polevu cez horúcu časť roliek a nechajte ju stáť 10 minút. Pomocou noža s tenkými hranami režte medzi švy roliek a preneste na tanier alebo chladiaci stojan. Podávajte teplé alebo pri izbovej teplote.

-9%
Doprava Zdarma
349,00  319,00  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade