Grilovaná mrkva s muškátovým maslom

8 stredných mrkiev,
¼ šálka nesolené maslo
½ čajovej lyžičky octu červeného vína
¼ čajová lyžička čerstvo zomletého muškátového orecha
½ čajovej lyžičky košer soli, delené
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia, rozdelená
1 čajová lyžička mletej čerstvej talianskej petržlenovej listy (voliteľné)

Inštrukcie

01 Mrkvy olúpeme a varíme vo vriacej vode, kým nie sú čiastočne uvarené, ale stále chrumkavé, 4 až 6 minút. Mrkvu nechajte vypustiť a opláchnite ich najmenej 10 sekúnd pod studenou vodou, aby sa varenie zastavilo. Odtok dobre vyprázdnite a osušte papierovými utierkami.

02 Pripravte si gril na priame varenie pri vysokej teplote.

03 Mrkvu položte rovno na pracovnú plochu. V malej panvici na miernom ohni na sporáku rozpustite maslo s octom a muškátovým orieškom. Mrkva sa natrie asi polovicou zmesi masla a dochutíme polovicou soli a korenia.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Mrkvu grilujte na priamej a vysokej teplote, s otvoreným vekom, až kým sa na miernom ohni neuvoľní škvrny a pruhy, 3 až 5 minút, občas otočte. Mrkvu preneste na tanier, potrite zvyšnou zmesou masla a ochuťte zvyšnou soľou a korením. Ak používate petržlen, posypte ho navrch. Podávame teplé.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade