Burger z hovädzieho mäsa plemena Black Angus


Prísady pre 4 osoby

4 hamburgerové žemle
8 plátkov chrumkavé slaniny
600 g mletého hovädzieho mäsa (plemeno Black Angus, 20% tuku)
1/2 bielej cibule, nasekané najemno
1/2 zelenej papriky, nakrájané na drobné kocky
1 lyžička údené soli
1 lyžička čerstvo namletého čierneho korenia
4 lyžice kvalitné BBQ omáčky

Čas na prípravu: 30 min.
doba grilovania: 12 min.
náročnosť: stredne ťažké
pomôcky: lis na hamburgery Weber
grilovací metóda: 50/50
Slaninu ugrilujte do chrumkava na priamom žiare, nechajte ju odkvapkať na papierovej utierke a potom nechajte vychladnúť. Vychladnuté plátky slaniny nakrájame na drobné kocky a v mise zmiešajte dohromady s mletým hovädzím mäsom, nakrájanou cibuľou a paprikou. Okoreňte údenú soľou a korením a dôkladne premiesime. Zo vzniknutej hmoty vytvarujte 4 rovnaké burgery (pribl. 2 cm hrubé) – možné k tomu použiť lis na hamburgery Weber.

Burgery grilujte na priamom žiare po dobu 2 minút z každej strany. Potom ich 5-8 minút grilujte na nepriamom teple do náležitého prepečenia. Hamburgerové žemle podľa chuti krátko rozpečete na grile, potrite ich BBQ omáčkou a vložte do nich hotové burgery. Burger je vhodné doplniť šalátom Coleslaw či rukolou.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
99,00  s DPH

Na sklade