Bravčové panenky a pór s omáčkou Romesco

4 vykostené stredne rezané bravčové kotlety,
Extra panenský olivový olej
Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
8 malých pórov,

omáčka

¾ šálky hrubšie nakrájanej červenej papriky
⅓ šálky sušených mandlí, opečené
1 polievková lyžica kečupu
1 lyžica extra panenského olivového oleja
1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
1 lyžička zhruba nasekaného cesnaku
½ čajovej lyžičky papriky
⅛ lyžička mletého kajenského korenia

1 lyžica jemne nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate

 

Inštrukcie

01 Rozkrojte do tvaru motýľa nakrájajte z tukovej strany a orežte ich prebytočný tuk. Každú nasekanú sekciu umiestnite postupne medzi dva listy plastového obalu. Ľahko potrite kotlety olejom a obe strany osoľte soľou a korením.

02 Z každého póru vyberte tmavo zelené vrcholy. Vystrihnite len dosť z každého konca koreňa, aby vrstvy zostali pripojené. Každý pór nakrájajte na polovicu. Odstráňte tvrdé vonkajšie listy z každého póru. Opláchnite pór pod tečúcou vodou a otvorte vrstvy, aby ste odstránili všetky nečistoty. Osušte. Ľahko polejte pór s olejom a ochutnajte soľou a korením.

03 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni. Ak používate gril na drevené uhlie, udržujte malú časť mriežky na drevené uhlie mimo brikiet ako bezpečnostnú zónu nepriameho tepla.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Pór opečte na miernom ohni so zatvoreným vekom, kým nezmäkne a na všetkých stranách jemne nespálený, 15 až 20 minút, otáčajte každých pár minút pre rovnomerné varenie a pór posúvajte na nepriame teplo, ak sú príliš tmavé.

05 V kuchynskom robote kombinujte omáčkové prísady. Pulzujte do polohladkej konzistencie. Dochutíme soľou.

06 Zvýšte teplotu grilu na vysoké teplo. Mriežky na varenie vyčistite. Grilujte kotlety na priamom horúcom mieste so zatvoreným vekom, pokiaľ nie je mäso pekne označené, asi 3 minúty. Kotlety otočte a pokračujte v grilovaní, až kým druhá strana nie je ľahko označená a mäso pri preniknutí špičkou ostrého noža vykazuje len ružový nádych, asi 1 minútu.

07 Premiestnite vedrá s prvou grilovanou stranou nahor na jednotlivé taniere. Omáčku rovnomerne rozdeľte lyžicou na mäso. Usporiadajte dva póry na vrch každej kotlety. Ozdobte s petržlenom a podávajte teplé.

-15%
Doprava Zdarma
349,00  296,65  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-20%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  543,20  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
206,00  175,10  s DPH

2 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
206,00  175,10  s DPH

1 na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade