Bravčová panenka Šalát s Frisée, jablkami a Cider dresingom

dresing

¼ pohár zmrazeného koncentrátu jablčnej šťavy, rozmrazený
3 lyžice jablkového octu
1 lyžica medu
6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja

Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
2 bravčové panenky, upravené prebytočným tukom a pokožkou

vlašské orechy

3 lyžice svetlo hnedého cukru
1 lyžica octu jablčného octu
¾ šálky nahrubo nakrájaných vlašských orechov

2 čajové lyžičky sušeného tymiánu
1 hlávka kučeravý šalát, orezané a roztrhané na kúsky
1 jablko, nelúpané, na polovicu, s jadrom a pozdĺžne nakrájané na plátky
½ šálky sušených sladených brusníc

 

Inštrukcie

01 V stredne veľkej miske kombinujte koncentrát jablkovej šťavy, ocot a med. Polievková lyžica naraz, rozšľahajte olej a vytvorte emulgovaný dresing. Dochutíme ¾ lyžičkou soli a ¾ lyžičkou korenia. Preneste ⅓ šálku zálievky do malej misky a rezervujte na šalát.

02 Vložte sviečkovicu do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka a nalejte zvyšný dresing. Vytlačte vzduch z vaku a pevne utesnite. Otočte vak na distribúciu dresingu, vložte ho do veľkej misky a na 2 až 4 hodiny chlaďte, občas otočte. Medzitým pripravte vlašské orechy.

03 V strednej panvici kombinujte hnedý cukor a ocot. Na strede platne nechajte mierne zahriať na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte vlašské orechy a varte, kým orechy nie sú úplne obalené zmesou cukru a kým na panvici nezostane žiadna zmes cukru, 2 až 4 minúty, za stáleho miešania. Orechy preneste na tanier a nechajte úplne vychladnúť. (Orechy sa môžu pripraviť vopred a uchovávajú sa vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote až 2 dni.)

04 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

05 Vyberte sviečkovicu z vaku a uložte dresing. Sviečkové panenky rovnomerne osolíme 1 čajovou lyžičkou soli, 1 čajovou lyžičkou korenia a tymianom. Nalejte dresing z vrecka do malého hrnca a priveďte ho k varu pri vysokej teplote na sporáku. Varte jednu celú minútu. Odstráňte z tepla a vyčleňte na potretie na grilovaných sviečkoviciach.

06 Mriežky na varenie vyčistite. Sviečkovice grilujte na priamom a strednom ohni, so zatvoreným vekom, až kým vonkajšia strana nie je rovnomerne pripálená 20 až 25 minút, príležitostne sa otáča. Vyberte z grilu a nechajte pôsobiť 3 až 5 minút. Sviečkovice rovnomerne natrite prevareným dresingom.

07 Vo veľkej mise premiešajte šalát, jablko, brusnice a kandizované vlašské orechy. Pridajte vyhradený dresing a premiešajte ho.

08 Panenky nakrájajte priečne na plátky. Rozdeľte plátky na štyri taniere a usporiadajte šalát vedľa. Podávajte ihneď.

-10%
Doprava Zdarma
349,00  314,10  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
66,00  59,99  s DPH

1 na sklade