Trhané bravčové sendviče s údeným jablkom

nátierka

1 lyžica baleného tmavohnedého cukru
1 lyžica kosher soli
2 čajové lyžičky papriky
1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
1 čajová lyžička pripraveného chilli
1 čajová lyžička chipotle chili prášku

1 bravčového pliecko, upravené o prebytočný tuk

omáčka

1 lyžica nesoleného masla
½ šálky mletej žltej cibule
1 šálka kečupu
1 šálka nesladenej jablčnej šťavy
½ pohára octu
2 polievkové lyžice baleného tmavohnedého cukru
1 polievková lyžica nesírenej melasy
1 lyžica sójovej omáčky
½ čajovej lyžičky omáčky z korenia alebo podľa chuti

kapustový šalát

⅓ šálka majonézy
3 lyžice kyslej smotany
2 lyžice jablčného octu
1 lyžica granulovaného cukru
¾ čajová lyžička košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
½ zelená kapusta, nakrájaná na plátky (asi 4 šálky)
2 stredné mrkvy, ošúpané, nahrubo nastrúhané (asi 1 šálka)

12 hamburgerových bucht, rozdelených

Špeciálne vybavenie

6 veľkých hrstí jabloňového dreva
1 veľká jednorazová fóliová panvica

Inštrukcie

01 Namočte drevnú štiepku do vody najmenej 30 minút.

02 Zmiešajte nátierkové prísady. Naneste  na povrch pečenej plochy nátierku. Pred grilovaním nechajte pečené mäso stáť pri izbovej teplote 30 minút.

03 Pripravte si gril na nepriame varenie na veľmi nízkej teplote.

04 Podľa pokynov výrobcu sceďte a pridajte dve hrsti drevnej štiepky do údiarenskej skrinky na plynový gril a zatvorte kryt. Keď drevo začne dymiť, pečte tukovou stranu nahor, na nepriame veľmi nízke teplo, so zatvoreným vekom 4 hodiny. Sceďte a pridajte jednu hrsť drevnej štiepky do údiacej skrinky každých 45 minút až 1 hodinu, kým zhoria všetky.

05 Po 4 hodinách skontrolujte a vložte do veľkej jednorazovej fólie a pevne ju zakryte hliníkovou fóliou. Panvicu vráťte na gril a varte na nepriamom veľmi nízkom ohni pri uzatvorenom veku o 2 až 3 hodiny viac. Vyberte z grilu a nechajte ho na 1 hodinu na zakrytej fóliovej panvici. Kým mäso odpočíva pripravte omáčku.

06 Vo veľkej panvici na miernom ohni na sporáku rozpustite maslo. Pridajte cibuľu a varte, kým nezmäkne, 5 až 6 minút, za občasného miešania. Rozmiešajte zvyšné omáčkové prísady, nechajte dusiť, znížte teplotu na stredne nízku teplotu a varte do mierneho zahusťovania, 10 až 15 minút, za občasného miešania. Odstráňte z tepla.

07 Vo veľkej mise rozšľaháme majonézu, s kyslou smotanou, ocot, cukor, soľ a korenie, až kým nebudú hladké. Pridajte kapustu a mrkvu. Miešajte, kým nebude zelenina rovnomerne potiahnutá.

08 Keď je pečené mäso dostatočne chladné na to, aby sa s ním mohlo manipulovať, mäso rozdrvte na kúsky. Zlikvidujte všetky veľké kúsky tuku a šľachy. Vo veľkej panvici na miernom ohni na sporáku navlhčite bravčové mäso s čo najviac omáčky a varte dovtedy, kým sa nezohreje, za občasného miešania. Zhromaždite bravčové mäso na buchty a posypte s kapustou. Podávame s akoukoľvek ďalšou omáčkou.

-9%
Doprava Zdarma
349,00  319,00  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade