Steaky s paradajkami a modrým syrom

4 steaky a hrúbkou asi 1 palec, upravené o prebytočný tuk
Extra panenský olivový olej
Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie

kyslá zálievka

1 polievková lyžica mletej šalotky
2 lyžičky octu červeného vína
1 čajová lyžička horčice Dijon
20 cherry paradajok, každé nakrájané na štvrtiny
¼ šálky čerstvých nakrájaných listov bazalky
syr Gorgonzola (½ šálky)

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na priame varenie na vysokej teplote. Ak používate gril na drevené uhlie, udržujte malú časť mriežky na drevené uhlie mimo brikiet ako bezpečnostnú zónu nepriameho tepla.

02 Steaky zľahka naolejujte olejom a rovnomerne nasoľte soľou a korením. Pred grilovaním nechajte steaky stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

03 V stredne veľkej miske miešajte šalát, ocot, horčica, ¼ lyžička soli a ¼ lyžička korenia. Pomaly rozšľahajte 2 polievkové lyžice oleja a vytvorte hladkú zálievku. Pridajte paradajky a bazalku. Dobre premiešajte.

04 Grilovacie mriežky vyčistite. Steaky grilujte na priamom horúcom mieste so zatvoreným vekom, kým nie sú uvarené na želanú konzistenciu, 6 až 8 minút pre stredne prepečené, jedenkrát alebo dvakrát otočte (ak dôjde k vzplanutiu, posuňte steaky dočasne nad nepriame teplo). Vyberte z grilu a nechajte ho pôsobiť 3 až 5 minút. Pridajte syr do zálievky. Opatrne premiešajte. Teplé steaky podávajte so zálievkou na vrchu.

-9%
Doprava Zdarma
349,00  319,00  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade