Skladané rebierka

marináda

1 šálka thajskej sladkej chilli omáčky
1 šálka vody
Jemne nastrúhaná kôra 3 limetiek
⅓ šálka čerstvej limetkovej šťavy
4 veľké strúčiky cesnaku
¼ šálka sójovej omáčky
3 polievkové lyžice zhruba nasekaného čerstvého zázvoru

3 rady rebierok
1 lyžica kosher soli

 

Inštrukcie

01 V miešačke alebo kuchynskom robote spracujte marinádové prísady na pyré. Odložte 1 šálku marinády na použitie ako omáčka na podlievanie.

02 Tupým nožom posuňte špičku pod membránu zakrývajúcu zadnú časť každého stojana rebier. Nadvihnite a uvoľnite membránu, kým sa nerozbije, potom ju uchopte za roh papierovou utierkou a odoberte ju. Zvyšnú marinádu natrite na všetky rebrá. Rebrá ochutíme soľou. Pred grilovaním nechajte rebrá stáť pri izbovej teplote asi 30 minút.

03 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Rebrá stohujte na seba tak, aby kosti boli obrátené nadol a grilujte na nepriame nízkej teplote so zatvoreným vekom po dobu 45 minút.

05 Uvoľnite stoh rebier na grile. Natrite mäsité strany rebier niektorou z rezervovaných omáčok. Rebrá stohujte tak, aby strany kostí smerovali nadol, posúvajte horné rebrá smerom dole, spodný rad do stredu a stredný rad smerom hore. Varte na nepriamom nízkom ohni so zatvoreným vekom ďalších 45 minút. Ak používate gril na drevené uhlie, doplňte ho podľa potreby, aby sa udržiavala stabilná teplota, pričom každých 45 minút až 1 hodinu varenia pridajte 8 až 10 brikiet. Nechajte veko z grilu asi 5 minút, aby sa nové brikety rozpálili.

06 Stoh rebier na grile opäť uvoľnite. Natrite mäsité strany niektorou z rezervovaných omáčok. Rebrá stohujte tak, aby strany kostí smerovali nadol, posúvajte horný stojan smerom dole, spodný stojan do stredu a stredný stojan smerom hore. Varte na nepriamom nízkom ohni so zatvoreným vekom 1 až 1,5 hodiny. Počas tohto tretieho cyklu varenia príležitostne posúvajte relatívne polohy rebier tak, aby rady, ktoré zhnednú, trochu rýchlejšie varili v strede stohu a stojany, ktoré nie sú tak hnedé, sa varia v hornej časti stohu. Pri pohybe rebier pretierajte mäsité strany rezervovanou omáčkou.

07 Uvoľnite stoh rebier a položte ich bok po boku tak, aby kosti boli obrátené nadol, na priame teplo. Potrite s trochou vyhradenej omáčky na podlievanie a pokračujte vo varení, pokiaľ je veko čo najviac uzavreté, až kým nie je mäso veľmi jemné a neskracuje sa  od koncov kostí, 10 až 15 minút, občas sa točí aby sa zabránilo spáleniu.

08 Premiestnite rebrá na plech, prikryte fóliou a pred narezaním na jednotlivé rebrá počkajte 15 minút. Podávame teplé.

-10%
Doprava Zdarma
349,00  314,10  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-18%
A K C I A
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  559,00  s DPH

Na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade