Rib Eye Steaky s paradajkovou-chimichurri

omáčka

1 šálka pevne zabalených čerstvých talianskych petržlenových listov a jemných stoniek
½ šálky extra panenského olivového oleja
⅓ pohár pevne zabalený z čerstvých lístkov koriandra a jemných stoniek
¼ šálku sušené paradajkové polovičky v oleji, scedené
3 strúčiky cesnaku
¾ lyžička drvených vločiek červenej papriky

Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
1 lyžica mletej rasce
1 lyžica mletého koriandra
4 steaky, upravené o prebytočný tuk
Extra panenský olivový olej

 

Inštrukcie

01 V miske kuchynského robota kombinujte ingrediencie omáčky. Pulzujte, až kým nedosiahnete polo-hladkú konzistenciu. Dochutíme soľou a korením. Preneste do malej misky a odložte.

02 V malej mise premiešajte rascu, koriander a 2 lyžičky soli. Jemne natrite steaky na oboch stranách olejom a dochutíme rovnomerne korením. Pred grilovaním nechajte steaky stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

03 Pripravte si gril na priame varenie pri vysokej teplote. Ak používate gril na drevené uhlie, udržujte malú časť mriežky na drevené uhlie mimo brikiet ako bezpečnostnú zónu nepriameho tepla.

04 Mriežky na grilovanie vyčistite. Steaky grilujte na priamom horúcom mieste so zatvoreným vekom, kým nie sú uvarené na želanú donosť, 6 až 8 minút pre stredne zriedkavé, raz alebo dvakrát otáčajte (ak dôjde k vzplanutiu, dočasne posúvajte steaky cez nepriame teplo). Vyberte z grilu a nechajte ho pôsobiť 3 až 5 minút. Podávame teplé s omáčkou.

-10%
Doprava Zdarma
349,00  314,10  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
66,00  59,99  s DPH

1 na sklade