Pálivé, sladké a lepkavé kuracie krídla

marináda

½ šálky kečupu
¼ pohár balsamico
2 polievkové lyžice baleného tmavohnedého cukru
4 lyžičky granulovaného cesnaku
4 čajové lyžičky Worcestershire omáčky
1 lyžica pikantnej omáčky
2 čajové lyžičky Dijonská horčica
2 čajové lyžičky papriky
2 čajové lyžičky čistý čili prášok

20 kuracích krídel, odstránené špičky krídel
Extra panenský olivový olej

 

Inštrukcie

01 V strednej miske rozšľahajte marinádové ingrediencie. Krídla vložte do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka a nalejte marinádu. Vytlačte vzduch z vaku a pevne utesnite. Otočte vak a rozložte marinádu, vložte ju do misy a chlaďte 4 až 6 hodín, občas otočte.

02 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

03 Z tašky vyberte krídla a marinádu zlikvidujte. Krídla ľahko potrite olejom. Mriežky na varenie vyčistite. Krídla grilujte na priamom ohni so zatvoreným vekom, kým nie sú dobre označené, 4 až 6 minút, otočte ich raz. Potom posuňte krídla nad nepriamom stredne horúcom vzduchu a pokračujte vo varení, až kým mäso už nie je ružové pri kosti, 10 až 20 minút, otáčaním raz alebo dvakrát. Ak je to potrebné, v priebehu niekoľkých posledných minút posuňte krídla nad priamym teplom, aby ste pokožku ožiarili trochu viac a jeden alebo dvakrát otočte. Vyberte z grilu a podávajte teplé.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade