WÜSTHOF – CLASSIC IKON – Čínsky kuchársky nôž + dvojstupňová brúska
Čínsky kuchársky nôž a dvojstupňová brúska. Limitovaná edícia za zvýhodnenú cenu.
SADA OBSAHUJE:
Čínsky kuchársky nôž Classic Ikon – dĺžka čepele 18 cm
-leštené ostrie pre mimoriadnu ostrosť
-prepracovaná rukoväť
-pohodlná a bezpečná manipulácia
-úplne hygienický
-pre krájanie potravín na veľmi tenké plátky a rezančeky
-pre krájanie a sekanie bylín a zeleniny
-pre rezanie mäsa, kapusty, zeleniny, byliniek a ovocia
Brúska na nože
-pre použitie ľavou aj pravou rukou
-dvojstupňový ostrič nožov: prvý stupeň (karbid) pre hrubé brúsenie zostrí tupé hrany / druhý stupeň (keramika) je vhodný ako pre jemné brúsenie v nadväznosti na prvý stupeň, tak pre pravidelné ostrenie čepele
-možno použiť na vrúbkované ostrie (iba keramický jemný stupeň)
-keramické lamely nabrúsia ostrie tak, že nôž znovu získa svoju pôvodnú ostrosť
-zariadenie produkuje rezný uhol približne 30 stupňov a je vhodné pre brúsenie všetkých druhov nožov
-ergonomická rukoväť a protišmyková základňa brúske zaisťujú bezpečnú manipuláciu
POUŽITIE BRÚSKY: Položte brúsku na rovnú pracovnú plochu. Držte brúsik jednou rukou a rukoväť noža druhou rukou. Zadný koniec čepele noža vložte do drážky s brúsnymi lamelami v uhle 90 °, potom čepeľ za použitia mierneho tlaku na čepeľ pretiahnite do špičky. Opakujte túto akciu vždy od zadného konca čepele do špičky (nikdy tam a späť) podľa otupenia čepele. S cieľom dosiahnuť čo najlepšieho výsledku by čepele mali byť čistené pred a po každom brúsení. Po použití brúsky ho očistite vlhkou handričkou alebo jemnou kefou a vytrite dosucha. Neoplachujte tečúcou vodou.
Rad: Classic Ikon
Prevedenie: Kované nože