Oheňom-pražené jahody

čerstvé jahody (20 až 24)
¼ šálka cukru
½ čajovej lyžičky čistého vanilkového extraktu
¼ šálka pomarančového likéru, napríklad Grand Marnier®, alebo 2 polievkové lyžice vody plus 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
1 polievková lyžica nesoleného masla, mäkčené
Vanilková zmrzlina

 

Inštrukcie

01 Vytrhnite jahody a orežte konce stoniek tak, aby sedeli naplocho na panvici. V strednej miske skombinujte bobule s cukrom, vanilkou a likérom (alebo citrónovou vodou) a premiešajte.

02 Pripravte si gril na priame varenie pri vysokej teplote.

03 Pomocou mäkčeného masla veľkoryso potiahnite spodnú časť a boky kovového pekáča. Panvica by mala byť dostatočne veľká na to, aby držala bobule v jednej vrstve a ich strany sa takmer dotýkali (to umožňuje, aby sa bobule navzájom jemne podopierali, keď začnú zjemňovať). Vyberte bobule z misky a zarovnajte ich tak, aby sa pohodlne zmestili na pripravenú panvicu. Obsah nalejte z misky na bobule.

04 Položte panvicu na priame teplo, zatvorte veko a varte, až kým jahody bublajú a nezačnú klesať, 8 až 12 minút. Časy varenia sa líšia v závislosti od odrody, veľkosti a zrelosti jahôd. Pred kolapsom ich pozorne sledujte, aby ste ich chytili. Vyberte z grilu.

05 Nalejte šťavu z panvy na bobule, aby ste ich navlhčili a nechali vychladnúť 5 minút. Opatrne nakrájajte na štvrtiny alebo nechajte celé. Prelejte jahodami zmrzlinu.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
99,00  s DPH

Na sklade