Kurča na cesnaku s rozmarínom a citrónom


Prísady pre 4 osoby

4 celé ks kuracích stehien (odstráňte prebytočný tuk a kožu)
2 lyžice olivového oleja
4 lyžičky jemne nasekaného rozmarínu
1 lyžičky bio strúhanej citrónovej kôry
1 lyžičky čerstvo vytlačenej citrónovej kôry
1 lyžičky jemne nasekaného cesnaku
1 lyžičky morskej soli
1/4 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia

Čas na prípravu: 20 min.
doba grilovania: 55 min.
náročnosť: stredne ťažké
dodatočné informácie: marinujte 30 – 120 minút
grilovací metóda: nepriame grilovanie
1. Všetky prísady na marinovací pastu zmiešajte v malej miske. Opatrne nadvihnite kožu na kuracích stehnách a potrite mäso pod ňou časťou pasty. Potom rozotrite zvyšok pasty po povrchu stehien. Kurča dajte do misy a zakryte. Misu dajte do chladničky a nechajte až 2 hodiny odležať.

2. Pripravte gril na priame či nepriame grilovanie pri strednej teplote (175-230 ° C).

3. Rošt umyte kefou. Najprv položte stehná na gril kožou dole a grilujte priamo. Veko grilu by malo byť počas grilovania stále uzavreté. Kurča nechajte na grile približne 10 minút, ale často je pri grilovaní obracajte. Po desiatich minútach by malo mať kura zlatú farbu, takže v ďalšom kroku ho grilujte nepriamo ďalších 40-50 minút. Pri bodnutí do kurčaťa by mala odkvapkávať číra mäsová šťava a mäso pri kosti by už nemalo byť ružové. Stehná zložte z grilu a nechajte stáť 3-5 minút.

Jedlo servírujte teplé. Ku kurčaťu na cesnaku s rozmarínom a citrónom sa výborne hodia grécky šalát s ryžovými rezancami.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade