Kuracie špízy Jerk s medovo-limetkovým krémom

pasta

1 paprika chabanero alebo škótska kapota
1 šálka ľahko zabalených čerstvých lístkov koriandra a jemných stoniek
½ šálky extra panenského olivového oleja
4 jarné cibuľky (iba biele a svetlo zelené časti), zhruba nasekané
6 strúčikov cesnaku stredne veľkého
2 polievkové lyžice olúpaného a jemne nasekaného čerstvého zázvoru
2 lyžice granulovaného cukru
1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
1 polievková lyžica mletého korenia
2 lyžičky košer soli
1 lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

6 vykostených polovíc kuracích pŕs bez kože,

omáčka

½ šálky kyslej smotany
½ čajovej lyžičky jemne nastrúhanej limetkovej kôry
1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
1 lyžica extra panenského olivového oleja
2 čajové lyžičky medu
¼ čajová lyžička košer soli
⅛ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

 

Inštrukcie

01 Aby ste predišli spáleniu pokožky, pri manipulácii s vlasmi noste gumené alebo plastové rukavice. Po manipulácii s čili sa nedotýkajte tváre ani žiadnej inej časti tela, pretože by to mohlo spôsobiť pálenie. Vyberte a odstráňte stonku čili, potom ju odrežte a odstráňte pálivé belavé žily a semená. Zvyšok chili vložte do misky kuchynského robota. Pridajte zvyšné pastové prísady a spracujte ich, až kým nebudú hladké. Po tomto kroku si dôkladne umyte ruky.

02 Vystrihnite z kuraťa všetok tuk a odstráňte mäkké časti. Kuracie mäso nakrájajte pozdĺžne na rovnomerné prúžky.

03 Kuracie prúžky a šľachy vložte do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka s lyžicou pasty. Vložte pastu do kurčaťa, vytlačte vzduch z vrecka a pevne utesnite. Marinujte v chladničke 2 až 3 hodiny.

04 Ak používate bambusové špajle, namočte ich najmenej 30 minút do vody.

05 V malej miske pomiešajte omáčkové ingrediencie. Zakryte plastovým obalom a schlaďte. Pred podávaním nechajte omáčku stáť pri izbovej teplote asi 30 minút.

06 Pripravte si gril na priame varenie pri vysokej teplote.

07 Noste gumové alebo plastové rukavice, navlečte kuracie prúžky na špajle a každú špíz držte v mäse kurčaťa. Po tomto kroku si dôkladne umyte ruky.

08 Mriežky na grilovanie vyčistite. Špízy grilujte na priamom horúcom mieste so zatvoreným vekom, kým mäso nie je pevné a šťavy nezačnú tiecť, 6 až 8 minút, raz alebo dvakrát otočiť. Podávame teplé s omáčkou.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade