Kuracie prsia plnené artičokom

plnka

2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
1 čajová lyžička sušeného tymiánu
¼ lyžičky drvených vločiek červenej papriky
artičokové srdcia, odvodnené, opláchnuté a nahrubo nasekané
2 čajové lyžičky mletého strúčika cesnaku
¼ čajová lyžička košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
kozí syr, drvený
3 polievkové lyžice odkvapkaných a mletých polovíc paradajok sušených na slnku
2 polievkové lyžice čerstvých nakrájaných listov bazalky

4 vykostené kuracie prsia na polovicu (s kožou),
Extra panenský olivový olej
Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie

 

Inštrukcie

01 V strednej panvici kombinujte olej, tymián a červenej papriky. Zahrievanie na stredne vysokú teplotu na zahriatie olejovej zmesi na 1 až 2 minúty. Pridajte artičoky a pridajte na panvicu spolu s cesnakom, soľou a korením. Varte 3 až 4 minúty, za občasného miešania. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť. Pridajte kozí syr, sušené paradajky, bazalku a dobre premiešajte.

02 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

03 Každé kuracie prsia umiestnite medzi dva listy plastového obalu a pomocou valčeka alebo zadnej časti malej panvice zbite do rovnomernej hrúbky. Umiestnite prsia stranou nadol a každú šírte štvrtinou plnky. Preložte prsia na polovicu s náplňou a pomocou špáradiel uzatvorte na stranách. Očistite obe strany olejom a ochuťte soľou a korením.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Kuracie prsia grilujte na priamom a strednom ohni, so zatvoreným vekom, až kým šťavy nezmiznú a syr sa nerozpustí, 8 až 12 minút, raz otočiť. Ak dôjde k vzplanutiu, dokončite grilovanie prsníkov na nepriame teplo. Vyberte z grilu a špáradlá opatrne vyberte. Podávame teplé.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade