Kura na plechovkovom pive

nátierka

1 čajová lyžička horčičného prášku
1 čajová lyžička granulovanej cibule
1 čajová lyžička papriky
1 lyžička košer soli
½ čajovej lyžičky granulovaného cesnaku
½ čajovej lyžičky mletého koriandra
½ čajovej lyžičky mletej rasce
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia

1 celé kurča, krk, droby a prebytočný tuk odstránený
2 čajové lyžičky rastlinného oleja
1 plechovka ležiak alebo iné pivo (vysoká plechovka)

 

Inštrukcie

01 V malej miske skombinujte ingrediencie.

02 Kuracie mäso zľahka pretrite olejom a ochuťte zvnútra aj zvonka nátierkou.

03 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

04 Otvorte plechovku na pivo a vylejte polovicu piva. Ak použijete otvárač na otváranie konzerv, urobte v hornej časti plechovky ďalšie dve diery. Položte plechovku na rovný povrch a posuňte kurča cez vrch tak, aby plechovka zapadla do dutiny. Preneste kurča na plechovku na gril a udržujte plechovku vo zvislej polohe. Opatrne vyvážte kurča na dvoch nohách a plechovke. Grilujte na nepriamom strednom ohni so zatvoreným vekom, až kým šťavy nevyprchajú 1 až 1½ hodiny.

05 Uchopte kura za kliešte a pod plechovku od piva posuňte robustnú širokú špachtľu. Opatrne ju preneste do zvislej polohy na tanier a nechajte ju 5 až 10 minút odpočívať (vnútorná teplota sa počas tejto doby zvýši o niekoľko stupňov). Pomocou klieští na držanie kuracieho mäsa a papierových utierok na držanie plechovky pred pokusom o vybratie plechovky trochu skrúťte, aby ste plechovku uvoľnili. Kura opatrne zdvihnite z plechovky od piva, pričom nádobu držte vo zvislej polohe, aby nedošlo k rozliatiu horúceho piva (pivo bude veľmi horúce). Vylejte pivo. Nakrájajte kura na kúsky. Podávame teplé.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade