Klasické rebierka

nátierka

2 polievkové lyžice košer soli
2 lyžice papriky
4 lyžičky granulovaného cesnaku
4 čajové lyžičky čistej mletej ancho chili
2 lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia
1 lyžička mletej rasce

4 stojany rebier

Barbecue omáčka

¾ šálka nesladenej jablčnej šťavy
½ šálky kečupu
3 lyžice jablčného octu
2 lyžičky sójovej omáčky
1 lyžička omáčky Worcestershire
1 čajová lyžička melasy (nie melasa blackstrap)
½ čajovej lyžičky čistej mletej ancho chili
½ čajovej lyžičky granulovaného cesnaku
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

omáčka

1 šálka nesladenej jablčnej šťavy
3 lyžice octu z muštu
2 polievkové lyžice nesoleného masla
2 polievkové lyžice barbecue omáčkou (zhora)

Špeciálne vybavenie

rebrový stojan
4 hrsti orechových štiepok
veľká jednorazová fóliová panvica
silikónová kefa na potieranie

 

Inštrukcie

01 V malej miske premiešajte prísady.

02 Tupým nožom posuňte špičku pod membránu zakrývajúcu zadnú časť každého stojana rebier. Nadvihnite a uvoľnite membránu, kým sa nerozbije, potom ju uchopte za roh papierovou utierkou a vytiahnite ju. Odrežte každý stojan naprieč v strede a vytvorte dva menšie stojany. Stojany na celý povrch osoľte a na mäsité strany položte viac nátierky ako na stranách kostí. Usporiadajte stojany do rebrovaného stojana tak, aby všetky kosti smerovali rovnakým smerom. Nechajte stojany stáť pri izbovej teplote asi 30 minút.

03 Ak používate drevnú štiepku, namočte ju najmenej 30 minút do vody (nie je potrebné nasiaknuť kúsky dreva).

04 Pod rošt na varenie umiestnite veľkú jednorazovú fóliovú misku, ktorá zachytí kvapkanie. Možno budete musieť trochu rozbiť fóliu, ale je to v poriadku. Alebo, ak používate gril na drevené uhlie, položte panvicu na fóliu na drevené uhlie medzi dve hromady dreveného uhlia. Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

05 Pridajte na drevené uhlie dva drevené kúsky a podľa pokynov výrobcu pridajte dve drevené štiepky na drevené uhlie alebo do údiacej skrinky na plynový gril. Položte stojan na rebrá na mriežku na varenie na nepriame nízke teplo, zatvorte veko a varte 1 hodinu. Medzitým pripravte omáčku a nátierku.

06 V malej panvici zmiešajte ingrediencie barbecue omáčky. Na kachliach nechajte variť na miernom ohni za častého miešania. Znížte teplotu na stredne nízku teplotu a duste asi 3 minúty. Odstráňte z tepla.

07 V inom malom hrnci zmiešajte ingrediencie omáčky. Na grile nechajte variť na miernom ohni za častého miešania. Znížte teplotu na stredne nízku teplotu a duste asi 3 minúty. Odstráňte z tepla.

08 Po prvej hodine pridajte zvyšné drevené kúsky na drevené uhlie alebo odtok a zvyšné drevné štiepky pridajte na drevené uhlie alebo do údiacej schránky. Ľahko prilepte rebrá trochou omáčky. Zatvorte veko a varte ďalšiu hodinu. Ak používate gril na drevené uhlie, doplňte ho podľa potreby, pričom každých 45 minút až 1 hodinu varenia pridajte 8 až 10 nesvietených brikiet. Nechajte veko z grilu asi 5 minút, aby sa nové brikety rozžiarili.

09 Po druhej hodine vyberte rebrá z držiaka na rebrá. Rozložte stojany na čisté pracovné miesto a dôkladne ich prilejte omáčkou. Vložte ich späť do rebrovaného stojana, všetky opäť smerujúce rovnakým smerom, ale tentoraz sa otočili tak, aby konce smerujúce nadol teraz smerovali nahor. Umiestnite tiež všetky rebrá, ktoré sa zdajú byť rýchlejšie, ako ostatné smerom k zadnej časti stojana na rebrá. Zatvorte veko a varte ďalšiu hodinu.

10 Po 3 hodinách varenia skontrolujte, či nie je stojan pripravený na grilovanie. Sú hotové, keď sa mäso zmenšilo z väčšiny kostí. Keď zdvihnete stojan zdvihnutím jedného konca za kliešte, kosťou smerom nahor, stojan by sa mal ohnúť v strede a mäso by sa malo ľahko roztrhnúť. Ak sa mäso neroztrhne ľahko, pokračujte vo varení. Celkový čas varenia môže byť od 3 do 4 hodín. Nie všetky platne budú variť v rovnakom čase. Uvarené stojany jemne potrite trochou omáčky a ak je to potrebné pre chrumkavosť, varte ich niekoľko minút na priamom ohni. Preneste na plachtu a pevne prikryte hliníkovou fóliou. Pred podávaním nechajte oddychovať 10 až 15 minút. Rozrežte stojany medzi kosťami na jednotlivé rebrá. Podávame teplé so zvyšnou omáčkou.

-10%
Doprava Zdarma
349,00  314,10  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
66,00  59,99  s DPH

1 na sklade