Jahňacie rezne s uzbeckou marinádou


Prísady pre 4 osoby
1 malá cibuľa, nakrájaná na kocky
4 ks rímskych paradajok
120 ml olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice červeného vínneho octu
1 lyžica sladkej papriky
1 lyžice sušeného tymianu
1 lyžica mletého koriandra
2 lyžičky drvenej rasce
2 lyžičky morskej soli
1/2 lyžičky kajenského korenia
1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
8 ks jahňacích rezňov s hrúbkou približne 3 cm
olivový olej

Čas na prípravu: 10 min.
doba grilovania: 8 min.
náročnosť: stredne ťažké
doba marinovania: 3-5 hodín
dodatočné informácie
grilovacia metóda: priame grilovanie
1. Všetky prísady na marinádu mixujte 1-2 minúty v mixéri alebo tyčovým mixérom. Mali by ste získať veľmi jemné pyré.

2. Jahňacie rezne rozložte do nízkej nádoby, prelejte je marinádou a dôkladne marinádu rozotrite po oboch stranách. Nádobu zakryte fóliou a nechajte stáť 3-5 hodín v chlade (v chladničke).

3. Rezne vyberte z chladničky a pritlačte k nim papierovú utierku na odstránenie prebytočnej marinády. Mäso potrite trochou olivového oleja a nechajte pred grilovaním 20-30 minút stáť. Pripravte gril na priame grilovanie pri vysokej teplote.

4. Rošt očistite kefou. Rezne grilujte priamo pri vysokej teplote pod uzavretým vekom, kým nedosiahnete požadovaný stupeň prepečenia (po približne 8 minútach budú stredne prepečené). Rezne občas obráťte, aby sa rovnomerne prepiekli. Po každom obracanie na grile mäso dajte na čisté miesto a miesta znečistené rezne očistite kefou.

5. Rezne zložte z grilu a nechajte stáť 3-5 minút. Pokrm servírujte teplý.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade