Hovädzie s pivom

nátierka

1 lyžica papriky
1 čajová lyžička cesnakového prášku
1 čajová lyžička sušeného oregana
1 čajová lyžička sušeného tymiánu
1 čajová lyžička granulovanej cibule
1 lyžička košer soli
¼ lyžička mletého kajenského korenia

hovädzie mäso,
Extra panenský olivový olej

omáčka

1 lyžica nesoleného masla
1 lyžica extra panenského olivového oleja
1 stredne žltá cibuľa, mletá
1 lyžica mletého cesnaku
1 čajová lyžička rasca
½ šálky kečupu
1 šálka hovädzieho vývaru
2 šálky extra silného piva, napríklad Guinness®
3 lyžice balsamického octu

Košér soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie
6 hamburgerových bucht, rozdelených

Špeciálne vybavenie

Hliníková panvica

 

Inštrukcie

01 V malej miske kombinujte ingrediencie na nátierku.

02 Zatlačte nátierku do mäsa, prikryte ho plastovým obalom a chlaďte 2 až 4 hodiny.

03 Pripravte si gril na nepriame varenie pri vysokej teplote.

04 Pred grilovaním nechajte mäso stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút. Mäso štetcom dôkladne natrite olejom. Grilujte na priamom ohni, so zatvoreným vekom, kým nie je dobre opečené, asi 6 minút, otáčajte sa raz. Preneste na dusiacu panvicu, ako je hliníková panvica s rozmermi.

05 Znížte teplotu grilu na nízku teplotu. V strednej panvici na miernom ohni na sporáku rozpustite maslo s olivovým olejom. Pridajte cibuľu, cesnak a rasce a povarte 5 až 6 minút za občasného miešania. Pridajte kečup a vývar, rozšľaháme a dusíme. Pridajte pivo a balsamicový ocot. Vráťte k varu a potom nalejte tekutinu na mäso tak, aby sa jedna polovica až dve tretiny dostali po bokoch; nepreplňujte panvicu. Prikryte fóliou a grilujte na nepriame slabé teplo, so zatvoreným vekom, kým nie sú vidlice citlivé, 3 až 4 hodiny, dvakrát otočte hrudník. Ak používate gril na drevené uhlie, doplňte ho podľa potreby, aby sa udržiavala stabilná teplota, pričom každých 45 minút až 1 hodinu varenia pridajte 8 až 10 nesvietených brikiet.

06 Vyberte mäso z grilu. Vyberte mäso z panvice a nechajte ho odpočívať 10 až 15 minút; rezervujte tekutinu na varenie ako omáčku. Mäso režte cez vlákno na tenké, diagonálne plátky. Omáčku ochutíme soľou a korením. Mäso položíme na buchtu s omáčkou.

-9%
Doprava Zdarma
349,00  319,00  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade