Grécke cesnakové kurča

marináda

½ šálky jemne nakrájanej čerstvej talianskej petržlenovej listy
¼ šálky suchého bieleho vína
¼ šálka extra panenského olivového oleja
2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
1 lyžica mletého cesnaku
1 polievková lyžica čiernej olivovej tapenády
1 čajová lyžička sušeného oregana
1 čajová lyžička papriky
½ čajovej lyžičky košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

1 celé kurča, krk, droby a prebytočný tuk odstránený

 

Inštrukcie

01 V strednej miske rozšľahajte marinádové ingrediencie.

02 Kuracie mäso nakrájajte na osem kusov: dva kusy prsia, dva kusy stehien, dve paličky a dve krídla. Vyberte a zlikvidujte hroty krídla. Kuracie kúsky vložte do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka a nalejte marinády. Vytlačte vzduch z vrecka a pevne utesnite. Otočte vak a rozložte marinádu, vložte ju do misy a chlaďte 4 až 6 hodín, občas otočte.

03 Vyberte kurča z vaku a rezervujte marinádu. Nalejte marinádu do malého hrnca, privarte k varu a varte celú minútu. Odložte.

04 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

05 Mriežky na čistenie vyčistite. Kuracie kúsky grilujte stranou nahor, cez nepriame stredné teplo, so zatvoreným vekom, až kým šťavy budú číre a mäso už nebude pri kosti ružové. Paličky a stehná budú trvať 40 až 50 minút a prsia a krídla budú trvať 30 až 40 minút. Pečieme s varenou marinádou počas posledných 10 až 20 minút grilovania. Vyberte z grilu a podávajte teplé s orzo, gréckym šalátom a chlieb pita, ak je to potrebné.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
99,00  s DPH

Na sklade