Cherry údené rebierka s broskyňovou barbecue omáčkou

nátierka

3 polievkové lyžice košer soli
3 lyžice balené svetlo hnedého cukru
2 polievkové lyžice ancho chili prášku
2 lyžice papriky
1 lyžica granulovaného cesnaku
1 lyžica horčičného prášku
1 lyžica čerstvo zomletého čierneho korenia

4 stojany rebier,

omáčka

½ šálky bieleho vína
½ šálky baleného svetlo hnedého cukru
¼ pohár octu
1½ šálky kečupu
žltá horčica
¼ poháre broskyňových kusov
1 čajová lyžička papriky
1 čajová lyžička granulovaného cesnaku
½ čajovej lyžičky mletej rasce
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia

Špeciálne vybavenie

4 kúsky čerešňového dreva alebo 4 hrsti čerešňového dreva
rebrový stojan
veľká jednorazová fóliová panvica
vysokovýkonná hliníková fólia

 

Inštrukcie

01 V strednej miske kombinujte ingrediencie na nátierku.

02 Odrežte a zlikvidujte tvrdú chlopňu mäsa visiacu z kostí rebier spolu s akýmkoľvek mäsom visiacim z oboch koncov každého stojana, čím sa vytvorí rovnomerne obdĺžnikový stojan rebier. Pomocou tupého noža posuňte špičku pod membránu zakrývajúcu zadnú časť každého stojana a nadvihnite ju, až kým nebudete môcť chytiť roh membrány papierovou utierkou. Odlepte membránu a zlikvidujte ju.

03 Natrite rebrá po celej dĺžke nátierkou. Pred grilovaním nechajte stojany stáť pri izbovej teplote 30 minút až 1 hodinu. Usporiadajte stojany v rebrovanom stojane.

04 Ak používate štiepky, namočte ich najmenej 30 minút do vody.

05 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni. Ak používate gril na drevené uhlie, naplňte jeden košík na drevené uhlie asi do polovice rozžiareným uhlím a umiestnite ho na jednu stranu roštu na drevené uhlie čo najbližšie k okraju. Na prázdny priestor mriežky na drevené uhlie položte veľkú jednorazovú fóliovú panvicu a naplňte ju vodou do troch štvrtín objemu. Vložte rošt na varenie na miesto, zavrite veko, zavrite horný ventil do polovice a počkajte, kým teplota neklesne. (Fóliová panvica na plynový gril nie je potrebná)

06 Pridajte na drevené uhlie alebo na rošt dva drevené kúsky a podľa pokynov výrobcu pridajte drevené štiepky do dreveného uhlia alebo do údiarenskej nádoby na plynovom grile podľa pokynov výrobcu a zatvorte kryt. Keď sa objaví dym, položte stojan na rebrá s stojanmi na rošt na varenie čo najďalej od tepla. Úďte rebrá na nepriame nízke teplo so zatvoreným vekom po dobu 1 hodiny.

07 Medzitým, ak použijete gril na drevené uhlie, zapáľte v ďalšom kroku asi 15 brikiet v komínovom zapaľovači a nechajte ich horieť, až kým nebudú pokryté šedým popolom. (Budete to musieť urobiť znova v hodinových intervaloch.)

08 Po 1 hodine varenia pridajte zvyšné dve drevené kúsky do zapáleného dreveného uhlia alebo do kanalizácie a zvyšné drevné štiepky pridajte do škatule na drevené uhlie alebo fajčiarov. Ak používate gril na drevené uhlie, pridajte dostatok ďalšieho zapáleného dreveného uhlia, aby sa teplota grilu udržala medzi 250 ° až 300 ° F. Ak je jeden stojan tmavší ako iný, zamieňajte pozície stojanov. Ak niektoré časti vyzerajú sucho, povrch očistite vodou. Pokračujte vo varení stojanov so zatvoreným vekom ešte 1 hodinu.
09 Po dvoch hodinách varenia otočte rebrový stojan a pokračujte vo varení, kým sa mäso nezmenšilo späť z kostí na niekoľkých miestach, o 2 až 2 ½ hodiny viac. Teplota grilu sa udržiava pridaním väčšieho množstva aktívneho uhlia a otvorením a zatvorením prieduchov. Medzitým pripravte omáčku.

10 V miernom hrnci kombinujte víno, hnedý cukor a ocot. Nechajte variť na stredne vysokej teplote a varte, kým sa asi polovica tekutiny neodparí. Pridajte zvyšné omáčkové ingrediencie, dobre premiešajte a nechajte dusiť. Znížte teplotu na nízku teplotu a omáčku varte 15 až 20 minút za občasného miešania.

11 Keď sa mäso na stojanoch zmenšilo z horných častí kosti, vyberte rošty a stojan na rebrá z grilu. Rebrá na oboch stranách kefou potrite omáčkou na grilovanie a každý stojan ihneď zabaľte do vysokovýkonnej hliníkovej fólie. V tomto okamihu môžete ukončiť varenie rebier alebo ich odložiť na 1 až 2 hodiny, kým nie ste asi 1 hodinu od podávania jedla.

12 Vráťte rebrá zabalené vo fólii do grilu a naložte ich na mriežku na varenie na nepriame nízke teplo. Varte ich so zatvoreným vekom, až kým nebude mäso dostatočne jemné na to, aby ste ho roztrhli prstami, asi 1 hodinu. Vyberte z grilu a zľahka ich potrite po oboch stranách trochou zvyšnej omáčky. Rozrežte stojany na jednotlivé rebrá. Podávame teplé.

-10%
Doprava Zdarma
349,00  314,10  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-20%
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  543,20  s DPH

Na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade