Zázvorový Porterhouse Steak s pečenou sezamovou soľou

3 lyžice rastlinného oleja
2 polievkové lyžice olúpané a jemne nastrúhaný čerstvý zázvor
2 lyžičky košer soli
1½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia
2 porciované steaky, upravené o prebytočný tuk

soľ

3 polievkové lyžice sezamových semienok
1 lyžička košer soli
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia

 

Inštrukcie

01 V malej miske zmiešajte olej, zázvor, soľ a korenie. Rozotrite zmes na obidve strany každého steaku. Pred grilovaním nechajte steaky stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

02 Pripravte si gril na priame varenie na vysokej teplote. Ak používate gril na drevené uhlie, udržujte malú časť mriežky na drevené uhlie mimo brikiet ako bezpečnostnú zónu nepriameho tepla.

03 Na kachle zohrejte strednú panvicu na stredne vysoké teplo. Pridajte soľné prísady. Varte do tmavo zlatohnedej, 5 až 10 minút, za občasného miešania drevenou lyžičkou, aby nedošlo k spáleniu. Pečenú soľ nalejte rovnomerne medzi štyri malé misky.

04 Steaky grilujte na priamom horúcom mieste so zatvoreným vekom, kým nie sú uvarené na želanú konzistenciu, raz alebo dvakrát otáčajte (ak dôjde k vzplanutiu, posuňte steaky dočasne nad nepriame teplo). Vyberte z grilu a nechajte ho pôsobiť 3 až 5 minút. Odstráňte dva hlavné kúsky steak z ktorejkoľvek strany kosti (sviečková a prúžok steak). Podávajte teplé so soľou. Hostia majú ponoriť okraj každého kúsku steaku do soli.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade