Morčací koláč

zelenina

2 polievkové lyžice nesoleného masla, rozdelené
1 stredne žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
3 stredne mrkvy, ošúpané a nakrájané na  kocky
2 zelerové rebrá nakrájané na kocky
šampiňóny, tenké plátky
1 čajová lyžička sušeného tymiánu
½ čajovej lyžičky sušeného oregana

omáčka

3 polievkové lyžice nesoleného masla
2 čajové lyžičky Madras kari
¼ šálka univerzálnej múky
1/2 šálky kuracieho vývaru

3 šálky nakrájanej morky na kocky
¼ šálka jemne nakrájanej čerstvej talianskej petržlenovej vňate
2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
½ čajovej lyžičky košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
1 list mrazeného lístkového cesta, rozmrazeného
1 veľké vajíčko

 

Inštrukcie

01 Na stredne vysokej panvici na horúcom plechu roztavte 1 polievkovú lyžicu masla. Pridajte cibuľu a mrkvu a varte, kým cibuľa nie je priesvitná, 6 až 8 minút, za občasného miešania. Preneste zmes do veľkej misky. Roztopte zvyšnú 1 lyžicu masla v panvici na stredne vysoké teplo. Pridajte zeler, šampiňóny, tymián a oregano. Varte, kým sa šťava z húb neodparí, 6 až 8 minút, za občasného miešania. Pridajte do misky ďalšiu zeleninu.

02 Urobte omáčku: Vo veľkej panvici na miernom ohni na sporáku rozpustite maslo. Pridajte karí prášok a varte 1 minútu, aby sa zvýraznila aróma. Rozšľahajte múku a nechajte zmes 1 minútu bublať, často šľahať. Rozšľahajte kurací vývar a omáčku nechajte mierne zahriať na miernom ohni.

03 Do veľkej panvice s omáčkou pridajte uvarenú zeleninu, morčacie mäso, petržlen, citrónovú šťavu, soľ a korenie; vráťte ju k varu a varte 1 minútu. Preneste zmes na panvicu odolnú proti horeniu alebo do hlbokých koláčov.

04 Na mierne múčnom povrchu rozrolujte lístkové cesto. Položte pečivo na panvicu a orežte akýkoľvek prebytok nožom. Do pečiva nakrájajte tri alebo štyri lomky, aby para mohla uniknúť. Vajce šľahajte s 2 lyžicami vody; jemne natrite celý povrch cesta pomocou zmesi vajec.

05 Pripravte gril na nepriame varenie na miernom ohni.

06 Mriežky na varenie vyčistite. Položte panvicu na malú panvicu a položte na rošt na varenie na nepriame stredné teplo. Zatvorte veko a varte, až kým náplň nebuble a zákusok nie je zlatohnedý, 40 až 50 minút. Pri použití rukavíc na grilovanie vyberte horúcu panvicu a hrniec z grilu. Pred podávaním nechajte zemiak vychladnúť asi 10 minút.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
99,00  s DPH

Na sklade