Kuracie prsia s kari omáčkou a zlatými hrozienkami

4 vykostené polovičky kuracích pŕs bez kože

2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
1 lyžica octu bieleho vína
½ čajovej lyžičky jemne nasekaných čerstvých oreganových listov
½ čajovej lyžičky košer soli
⅛ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

omáčka

1 šálka majonézy
3 polievkové lyžice suchého bieleho vína
2 cibuľky (iba tmavo zelená časť), jemne nasekané
½ čajovej lyžičky kari
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

⅓ šálky zlatých hrozienok
⅓ šálky nakrájané toastované, solené mandle
1 škorica (iba tmavo zelená časť), jemne nasekané alebo 3 polievkové lyžice odrezaných pažítok

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na priame varenie na stredne vysokej teplote.

02 Kuracie prsia umiestnite na pracovný povrch medzi dva listy plastového obalu. Pri použití tĺčka na mäso alebo spodnej časti malej ťažkej panvice jemne vyklepte od stredu smerom k okrajom, až kým mäso nemá rovnomernú hrúbku. Opakujte so zvyšnými kuracími prsiami.

03 Vo veľkej mise rozšľahajte olej, ocot, oregano, soľ a korenie. Pridajte kuracie prsia do kuracieho mäsa a otočte ich, aby ste ich dôkladne obaľovali na všetky strany. Počas prípravy omáčky prikryte a nechajte stáť pri izbovej teplote.

04 V stredne veľkej miske kombinujte ingrediencie omáčky. Odložte.

05 Mriežky na grilovanie vyčistite. Kuracie mäso grilujte najprv hladkou (kožou) nadol, na priame stredne vysoké teplo, so zatvoreným vekom, až do ružovej farby, 3 až 4 minúty. Kuracie mäso prevráťte a grilujte iba na vypálenie povrchu, asi o 1 minútu viac. Vyberte z grilu a kuracie mäso podávajte s omáčkou, hrozienkami, mandľami a tmavými škoricami.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade