Kuracie hamburgery Teriyaki

karbonátky

mleté kurča, najlepšie stehenné mäso
1/2 šálky chleba omrvinky
¼ hrnčeky mleté šalotky (iba biele a zelené časti)
¼ šálka jemne nakrájanej čerstvej talianskej petržlenovej vňate
1 veľké vajíčko, jemne zbité
3 polievkové lyžice teriyaki omáčky
2 čajové lyžičky Dijonská horčica
1 čajová lyžička toastového oleja
½ čajovej lyžičky košer soli
½ čajovej lyžičky čerstvo zomletého čierneho korenia

4 plátky červenej cibule,
4 čerstvé ananásové krúžky, z ktorých každý má hrúbku asi 2,5 cm
Extra panenský olivový olej
4 hamburgerové buchty, rozdelené
horčica
majonéza

 

Inštrukcie

01 Miešajte prísady placky a potom jemne vytvorte štyri karbonátky rovnakej veľkosti. Palcom alebo zadnou časťou lyžice urobte plytké priehlbinky v strede karbonátkov, aby ste im pri varení zabránili vytvoriť vypuklinu. Placky zakryte a nechajte vychladnúť, až kým nebudete pripravení grilovať.

02 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

03 Ľahko natrite placky, cibuľové plátky a ananásové krúžky s olejom. Mriežky na varenie vyčistite. Placky grilujte na priamom a strednom ohni, so zatvoreným vekom, až kým sa úplne nezvaria, 12 až 14 minút, raz otočte. Súčasne grilujte plátky cibule až do mäkka a ananásové krúžky dovtedy, kým nie sú zahrievané, 4 až 6 minút, otáčaním raz alebo dvakrát. Počas poslednej minúty grilovania opečte buchty na priamom ohni. Po dokončení vyberte z grilu.

04 Plátky cibule rozdeľte na krúžky. Rozotrite buchty s horčicou a majonézou. Postavte každý hamburger na buchtu, ananásovým prsteňom a cibuľou. Podávame teplé.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade