Kura na plechovke od piva s fazuľami a tortillami

marináda

1 lyžica extra panenského olivového oleja
1 lyžica limetkovej šťavy
1 čajová lyžička chipotle chili prášku
1 lyžička košer soli
½ čajovej lyžičky sušených oreganových listov, drvených
½ čajovej lyžičky mletej rasce
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

1 celé kurča, krk, droby a všetok prebytočný tuk odstránený,
1 plechovka pivo, pri izbovej teplote,

fazuľa

8 plátky slaniny, jemne nasekané
½ stredne červenej cibule, jemne nasekanej
3 strúčiky cesnaku, mleté
1 paprika jalapeño, bez jadier a jemne nasekaná
3 plechovky fazuľa alebo 4 šálky varená fazuľa,
1 plechovka nakrájaná paradajka v šťave

6 tortíl zahrievaných na grile
Paradajková salsa kúpená v obchode
limetkové kliny

Špeciálne vybavenie

Pečenie hydiny Weber Gourmet BBQ (voliteľné)
otvárač na konzervy

 

Inštrukcie

01 Šľahajte marinádové prísady. Prstami opatrne stláčajte prsty cez prsné mäso, stehná a pod kožu, aby ste ju uvoľnili, pričom dávajte pozor, aby ste kožu neroztrhli. Nalejte niektoré marinády pod kožu priamo na prsné mäso a stehná a vtierajte ich do mäsa. Zvyšnú marinádu rozotrite po celej vonkajšej strane kurčaťa, najmä na nohy. Odložte si marinádu.

02 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

03 Nalejte ½ šálky piva do stredného pohára hydinovej pekáča. Kura umiestnite na stredný pohár tak, aby bezpečne sedel. Otvorte plechovku piva a vylejte asi dve tretiny (rezervujte na fazuľu). Ak použijete otvárač na otváranie konzerv, urobte v hornej časti plechovky ďalšie dve diery. Položte plechovku na pevný povrch a potom nasuňte kuraciu dutinu nad plechovku. Zasuňte špičky krídel za chrbát kurča.

04 Pečenú hydinu položte s kuracím mäsom (alebo kuracím mäsom na plechovke, vyvažujte ho na dvoch nohách a plechovke ako trojnožka) nad nepriamom strednom teple, zavrite veko a varte 1¼ až 1½ hodiny. Skontrolujte v polovici a zaklopte hroty krídla fóliou, ak začnú príliš rýchlo hnednúť. Z grilu odstráňte praženú hydinu alebo kuracie mäso a nechajte kurča odpočívať 10 až 15 minút (vnútorná teplota počas tejto doby stúpne). Opatrne vyberte kurča z pekáča alebo plechovky. Mäso rozdrvte alebo nakrájajte na kúsky.

05 Vo veľkej, ťažkej panvici na miernom ohni na sporáku smažte slaninu, kým nezačne uvoľňovať jej tuk, a potom je jemná asi 5 minút za občasného miešania. Pridajte cibuľu, cesnak a jalapeño a varte, kým nebude cibuľa jemná a slanina nebude opečená, 8 až 10 minút, za stáleho miešania. Pridajte fazuľu s 1 šálkou ich kuchynskej tekutiny, paradajkami a džúsom a ½ šálky rezervovaného piva a premiešajte. Nechajte variť a varte, až kým fazuľa nezhustne podľa vašich predstáv, 10 až 15 minút (ak sú príliš hrubé, rieďte väčším množstvom tekutiny na varenie alebo pridajte trochu vody). Odstráňte z tepla.

06 Kuracie mäso podávajte teplé s fazuľami, tortillami, salsou a limetkovými klinmi.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade