Korenené celé morčacie prsia

soľanka

⅔ pohár košer soli
2 šálky horúcej vody
½ šálky medu
10 celých korenín, rozdrvených
¼ šálka nahrubo nasekaného čerstvého zázvoru
4 strúčiky cesnaku, drvené
4 celé klinčeky
2 bobkové listy
1 škorica

6 šálok kocky ľadu
1 celé morčacie prsia,
1 polievková lyžica nesoleného masla, roztavená

 

Inštrukcie

01 Vo veľkom 8-kvartérnom zásobníku rozpustite soľ v horúcej vode. Pridajte zvyšky slaného nálevu a miešajte, aby ste ich skombinovali. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Pridajte kocky ľadu do soľanky.

02 Morčacie prsia opláchnite studenou vodou a potom vložte do soľanky. Pridajte dostatok studenej vody, aby morčacie prsia úplne zakrývali. Opatrne premiešajte soľanku. Prikryte a nechajte chladiť asi 12 hodín.

03 Vyberte morčacie prsia zo zásobníka a vyhoďte soľanku. Osušte pomocou papierových utierok.

04 Pripravte si gril na nepriame varenie na miernom ohni.

05 Morčacie mäso položte stranou nahor do pekáča umiestneného vo veľkej jednorazovej fóliovej panvici. Kartáčujte pokožku rozpusteným maslom. Morčacie prsia grilujte pri nepriamom strednom zahrievaní so zatvoreným vekom, až kým koža nie je zlatá približne 1½ hodiny. Vyberte z grilu a nechajte pôsobiť 15 minút (vnútorná teplota sa počas tejto doby zvýši o niekoľko stupňov). Nakrájajte na tenké plátky.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
99,00  s DPH

Na sklade